Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 04.10.2011.
21:06
B92, Vestionline A

Na Kosovu se sprema Oluja

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da se boji da neće proći ni mesec dana, a da će na Kosovu biti primenjen scenario Oluje, prenose beogradski mediji.

Vuk Drašković
 

Drašković je rekao za B92 da je u opticaju scenario da se izazove krvopoliće, da uslede traktorkse kolone, koje će kod građana Srbije izazvati bes ka Zapadu, ali i da barikade budu pretvorene u barikade ka demokratskom svetu.

Poraženi smo!

Drašković je naglasio da je vreme da se naviknemo na činjenicu da smo poraženi, odnosno da je potrošen i poslednji cent pobede Kraljevine. On je kritikovao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića zbog izjava i nazvao ga zamenikom ruskog ambasador Konuzina.


Prema njegovom mišljenju, Dačić je izazvao skandal, tražio je konferenciju o podeli Kosova, ali kao što svi znaju i ma šta svi želeli to nije moguće, rekao je Drašković, ocenivši da se o podeli Kosova može govoriti možda posle pet, 10 ili 15 godina, kada će teme biti i podela Bosne i Hercegovine i Makedonije.


Taoci i žrtve su država Srbija i njena budućnost, kao i narod na severu Kosova, rekao je Drašković. On je istakao da mu je na srcu Kosovo, ali da je vreme da se izvini svom srcu, da se suočimo sa realnošću da su nam crkve i narod na Kosovu i da treba voditi politiku i EU i EU standarde za Kosovo, ocenivši da je nestatusni deo Ahtisarijevog plana prihvatljiv za Srbiju.


Neko vraća Srbiju u prošli vek

Kada su u pitanju incidenti na Jarinju, Drašković je upozorio da neko pokušava da vrati Srbiju u devedesete. On je prozvao službe bezbednosti, vojne i civilne jer se u Izveštaju odbora za bezbednost navodi da je Kfor, ničim izazvan, pucao na goloruki narod.


Drašković je rekao da je prokopan alternativni prelaz, koji je zatrpao bazu Kfora, koji je naknadno razvukao žicu i zatvorio prelaz. Potom se, kako je rekao, pojavila grupa koja je kamionom počela da udara žicu, došlo je do fizičkog kontakta, američkom vojniku je oteta puška.


Bacaju se šok bombe pod kamion, koristi se bojeva municija sa obe strane, rekao je on. Drašković je pozvao nadležne da saopšte istinu o ovom događaju, a ne da pune narod mržnjom i dase brukaju pred UN, prensoi B92.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 21:46
Edita Tahiri je rekla još u julu da će od 1 novembra da važi samo pečat i dokumenta države Kosovo. Znači trgovina je već davno obavljena, dok u slučaju Z-4 nije bila obavljena jer nije Martić sa ekipom pristao pa je bila Oluja. U petak posle sastanka u Beogradu će Boki sa Kuperom da izda zajedničko saopštenje Srbije i svih 27 zemalja EU sve u dlaku isto kao za rezoluciju Ešton/Tadić 9 septembra 2010. Kuper je ipak politički savetnik Ketrin Ešton i bio je mirođija i u tom sosu onda. Neće biti sile i Oluje jer neće ni trebati kada bude jasno da je Srbija pustila Srbe na Kosmetu niz vodu zarad magle od EU i da oni ljudi nemaju podršku čak ni verbalnu iz Beograda. Rešenje su nova vlast i Rusi.
Utorak 04.10.2011. 21:52
Vuce,u celoj ovoj prici si totalno nebitan.. kao i tvoja stranka.. nekada smo se uzdali u tebe,bili ponosni sto je iz 'nase' stranke iznedrena Srpska garda,a sada se svi mi bivsi SPOovci stidimo sto smo te ikada podrzavali,vodili borbe,i dovodili svoje zivote u opasnot za ideale za koje ginu budale....
Utorak 04.10.2011. 22:40
Nema ovde puno rasprave. Ukoliko se desi ovo sto ova vucibatina kaze,ako smo srbi i srpskoga roda a ne pomognemo nasoj braci na K i M,ako ne odemo svi dole,nemamo prava nikog da prozivamo. i to nemaq cekanja da nas ovaj ili onaj organizuje,to se nece desiti,jer na politickoj sceni srbije nema valjanog coveka koji ce to uraditi. zato braco ukoliko krenu vaske siptarske,istog momenta samoinicijativno u ime boga i pravde svi na kosovo makar i goloruki za narod svoj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online