Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 05.10.2011.
14:48
B92 A

Skupština: Nema više duplih funkcija

U Skupštini Srbije nema više poslanika sa duplim funkcijama, budući da je Petru Petroviću iz Jedinstvene Srbije prihvaćena ostavka.

Sporni poslanici ispunili zahtev Agencije za borbu protiv korupcije: Skupština Srbije
 

Naime, Skupština grada Jagodine razrešila je Petrovića funkcije zamenika gradonačelnika Jagodine.

Na poslanički mandat ostavke su podneli i lider JS i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković, gradonačelnik Kragujevca i lider stranke "Zajedno za Šumadiju" Veroljub Stevanović, kao i predsednik Skupštine Kragujevca i Stevanovićev stranački kolega Saša Milenić.

To su učinili i poslanici Ujedinjenih regiona Srbije Nebojša Zdravković, koji se opredelio da i dalje obavlja funkciju zamenika gradonačelnika Kragujevca, i Dragi Damjanović koji će u buduće biti samo predsednik opštine Žagubica.

Tako u skupštinskim klupama više ne sedi nijedan poslanik koje je Agencija za borbu protiv korupcije 21. septembra obavezala da u roku od 15 dana prestane sa istovremenim obavljanjem dve nespojive funkcije.

Poslanik Socijalističke partije Srbije i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović ranije je najavio da će ostati u tom preduzeću, ali su pojedini mediji pre nekoliko dana preneli saznanja da on, ipak, nije u sukobu interesa, jer njegova funkcija poslanika nije u sukobu sa funkcijom direktora, budući da ga je na tu funkciju postavila Vlada Srbije, a ne republički parlament.

U Vojvodini neki još sede na (bar) dve stolice

Poslanika sa duplim funkcijama ima i u Skupštini Vojvodine, a koordinator vladajuće koalicije u toj instituciji Dragoslav Petrović početkom septembra je najavio da će svi poslanici, na koje se odnosi odluka Ustavnog suda Srbije o nespojivosti funkcija, podneti ostavke.

U Skupštini Vojvodine, od 13 poslanika sa duplim funkcijama, ostavke podnelo njih 7
 

To se odnosi na 13 poslanika u pokrajinskom parlamentu od ukupno 120, ali i na izvestan broj funkcionera u izvršnim telima lokalnih samouprava i javnim preduzećima.

Od tih 13 poslanika sa dve ili više funkcija svi su u vladajućoj koaliciji, s tim da 12 pripada poslaničkoj grupi "Za evropsku Vojvodinu", sa Demokratskom strankom na čelu, a jedan je član Socijalističke partije Srbije. U toj grupi nalaze se gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednici opština Tomislav Bogunović (Bač), Živorad Smiljanić (Apatin), Milivoje Vrebalov (Novi Bečej) i drugi.

U Skupštinu Vojvodine do 21. septembra stigle su ostavke na poslaničke mandate gradonačelnika Novog Sada Pavličića, kao i predsednika opština Novi Bečej, Srbobran i Sečanj, Milivoja Vrebalova, Branka Gajina i Predraga Miloševića.

Ranije su ostavke na poslaničke funkcije podneli predsednici opština Sremski Karlovci i Inđija Milenko Filipović i Goran Ješić, kao i državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku Jovica Zarkula.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 15:12
Mesec dana pred izbore radiće za minimalac u znak solidanosti sa napaćenim narodom. Samo da im jednom vidimo leđa pa neka rade kod privatnika kada su takav kalibar da rade na po tri razboja u isto vreme. Izbore će dobiti onaj ko bude obećao da će početi da hapsi bagru i to za onih prvih 100 dana rada vlade barem 1000 dobro podgojenih glodara.
Sreda 05.10.2011. 15:13
Marketinski trik. Sada su se setili da nece da obavljaju duple funkcije? Ako je do sada bilo neophodno da obavljaju vise funkcija, mogli su drugu platu vratiti u budzet ili uplatiti u humanitarne svrhe. Nego sada su procenili da je sica koju bi dobili do kraja mandata u lovi a u poenima kod biraca ovim propagandnim gestom ogromna korist. Samo nisu svi Srbi ovce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online