Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 07.10.2011.
00:53
Vestionline A

Homen: Uhapsiti kriminalce sa severa KiM

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen izjavio je danas da na severu Kosova i Metohije postoje multinacionalne organizovane kriminalne grupe, koje imaju svoje lidere, koji provociraju sukobe, koristeći političku situaciju i da je u interesu Srbije da se u saradnji sa Euloksom oni što pre uhapse.

Sever Kosmeta kriminalna oaza: Slobodan Homen

"U najboljem intersu Srbije i severa Kosova je da se te kriminalne grupe što pre uhapse jer to šteti i Srbima na Kosovu i Srbiji u celini i njenom pregovaračkom procesu", rekao je Homen u emisiji "Jedan na jedan" RTV Vojvodina.

Nijedna organizovana kriminalna grupa ne predvodi narod, koji opravdano protestuje, ali da želi da provocira i da zloupotrebi proteste i izazove sukobe, koristeći političku situaciju, to je tačno, rekao je Homen.

On je podvukao da je Vlada Srbije ocenila da paljenje prelaza Jarinje nije ni put ni način i da ništa ne može dobro doneti Srbiji, a naročito se to odnosi na sukob sa Kforom i da ako to neko uradi onda mora i da odgovara.

"Mi imamo relevantne podatke i postoji osnov da da se vodi postupak i da to bude obelodanjeno kada se skupe činjenice i dokazi", rekao je Homen.

Homen je ukazao da svi oni koji provociraju sukobe moraju da odgovoraju, ali da su to uglavnom osobe sa severa Kosova, a da Srbija tamo nije nadležna, već UNMIK i Euleks.

"Sever Kosova je zona nekažnjivosti, ta lica već godinama ne prelaze na teritoriju Srbije i mi možemo da zaštitimo naše građane i pokrenemo postupak samo kroz saradnju sa Euleksom", podvukao je Homen.

Vlada je tražila, podsetio je Homen, da UNMIK i Euleks sprovedu jednu objektivnu istragu iz koje će se jasno utvrditi ko je odgovoran.

"Koha Ditore": Srbi grade puteve za šverc

 

"Srpski kriminalci su na severu Kosova počeli izgradnju novog alternativnog puta u blizini prelaza Brnjak, prema centralnoj Srbiji, radi nastavka šverca robe", objavio je prištinski list "Koha Ditore".


Pozivajući se na neimenovane izvore, "Koha" piše da put nije sasvim nov i da je na njemu 2007. godine ubijen mladić Marko Patrić, pošto je odbio da plati reket Zvonku Veselinoviću, koji se u poslednje vreme navodi kao vođa kriminala na Kosmetu.


Prema tim izvorima, naoružani kriminalci obezbeđuju alternativne puteve, kako bi sprečili intervenciju Kfora, piše "Koha Ditore".

Petak 07.10.2011. 02:12
Auu jbt izgleda da je Dragomir Anđelković bio u pravu kada je rekao da se plaši da će SAD, EU i Šiptari rešiti "problem" srpskog naroda sa severa južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija ali u dosluhu sa Beogradom tj uz saglasnost Beograda.Čoveče koliko smo se srozali! Čuj ovo kriminalci sa severa! U okupiranoj Prištini instalirana je teroristička Vlada tzv Kosova na čelu sa čovekom koji je višestruki ubica, trgovac oružjem, drogom i belim robljem uopšte se i ne spominje bilo šta o njegovim zlodelima a izmišljaju se neki kriminalci na severu KiM.Primetite recimo kako se u medijima više i ne upotrebljava termin administrativna linija nego termin granica. Srbijo...bedo!
Petak 07.10.2011. 12:50
Nije mi jasno jel ce da cinkate siptarima koga da uhapse ili ce da posaljete nasu policiju da ih pohapsi. Za ovo drugo nemate petlju , ovo prvo je verovatnije.
Petak 07.10.2011. 08:35
Da u ovoj drzavi postoji nezavisna policija i sudstvo ovakvi likovi bi vec bili na robiji . Ovako oni seru ono sto Tadic zbog izbora ne sme da kaze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online