Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 07.10.2011.
18:27
B92 A

Na pomolu saradnja Zukorlića i Nikolića?

Muftija Muamer Zukorlić izjavio da se posle susreta sa liderom SNS Tomislavom Nikolićem mogu očekivati neki konkretni oblici saradnje, pišu beogradski mediji.

On, međutim, kaže da prilikom susreta u četvrtak uveče u Novom Pazaru nisu razgovarali o politici niti o bilo kakvim koalicijama, navodi B92.

"Razgovarali smo o otvorenim pitanjima i problemima koji tište Bošnjake u Srbiji", navodi Zukorlić i ističe da je DS sama odlučila da prekine saradnju sa njim, a da je za dalju saradnju sa naprednjacima potrebno više od jednog sastanka.

Koalicija?: Tomislavni Nikolić i Muamer Zukorlić

Međutim, nakon susreta koji su u Novom Pazaru imali lider SNS Tomislav Nikolić i muftija Muamer Zukorilić otvorilo se pitanje da li je na pomolu novi savez na politčkoj sceni.

I SNS i sandžački muftija tvrde da je razgovor bio konstruktivan i otvoren, ali ne o političkim savezima.

"Moj je utisak da je razgovor bio vrlo otvoren i iskrene i nadam se da će dati rezultate. Složili smo se oko brojnih pitanja iako istina ima i razlika, ali sa ove vremenske distance i nakon refleksija koje dobijam od građana mislim da je susret nešto što je trebalo građanima Sandžaka i Srbije u celini", rekao je za B92 Muamer Zukorlić.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji kaže da on nikada nije zatvarao vrata za razgovore sa drugim politčkim opcijama, da su demokrate same prekinule saradnju sa njim, te da je to, kako kaže, "iskustvo sa DS-om nakon što smo dva puta bili prevareni" doživelo poraz.

"Mi nećemo dozvoliti da budemo treći put prevareni. Sada je gospodin Nikolić sa svojom političkom organizacijom dobio šansu, a što da ne i neka druga politička opcija, da može doprineti rešavanju otvorenih pitanja u Sandžaku i među Bošnjacima. Tu nema nikavih ideoloških ili drugih sličnosti, mi to posmatramo isključivo kao interes bošnjačkog naroda, a i te kako vodimo račiuna da to ne bude na račun srpskog naroda i države Srbije", rekao je Zukorlić.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da naprednjaci ne traže savez sa Zukorlićem već da žele da rešavaju probleme u Srbiji "kako bi kao buduća vlast imali što manje nasleđenih problema".

"Boris Tadić je pred prethodne izbore mnogo molio i tražio savez sa Zukorlićem, mi to nećemo, već želimo da dijalogom i razgovorom rešavamo problematična pitanja. A jedno od njih je i popis, o čemu je bilo reči. Tomislav Nikolić je tražio od Zukorlića da svi Bošnjaci učestvuju u popisu, jer je to važan državni posao", navodi Vučić.

Vučić dodaje i da se ovim susretom SNS nije opredelila za stranu među podeljenim islamskim zajednicama. "Mi se ne mešamo u odnose u islamskoj zajednici, to nije naša tema niti je iko ijednom rečju to pomenuo", kaže on.

POVEZANE VESTI

Petak 07.10.2011. 18:40
Biće da Nikolić bude predsednik Srbije, Vučič predsednik vlade i Čedomor ministar policije, a muftija bude ministar umesto Ljajića i Sulje pa da se ovo završi već jednom sa sve onim Šutanovcem sa "Enterprajza". Boki i onako vata tutanj sa lvoom samo žuti nisu svesni da ih je profesorčić zajebao. To se u Holivudu zove Hepi End.
Petak 07.10.2011. 19:20
Ne sradjuju vise sa DS, vec hoce sa SNS ? A u cemu je razlika? I jedni i drugi idu u Brisel po misljenje i odluke. I sve je to snimila B92 bas bajno koja ekipa.
Petak 07.10.2011. 20:19
ZA KOJU SRBIJU TADICU,DACICU, JOVANOVICU; nikolicu I SVI VI IZDAJNICI PLACENI ? ZA SRBIJU KOJA SE NEBRANI DOK JE SEKU DA ZA ZMURI DOK JE PALE DA JE DRUGI SVOJIMA MERAMA KROJE DA DRUGI KAZU STA DA SEJE I ZANJE STA DA OD KOGA KUPUJE KOME DA PRODAJE ZA SRBIJU KOJA ZABORAVLJA SOPSTEVENEU DECU SVOJE JUNKAE I SVOJE MUCENIKE A OBUVA HRANI I SLAVI I ONE KOJI SANJAJU DA JE SAHRANE NEDAM TI TADICU NEDAM TI JOVANOVICU NEDAM TI DACICU NEDAM VAM IZDAJINCIMA ONI KOJE SMO NAHRANILI I NAPILI CIJE SMO KONJE NAPOJILI ZEDNE SU NAS PREKO VODE PREVELE, za koju srbiju ce te se odluciti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online