Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 10.10.2011.
08:10 >> 12:46h
Beta A

Policijski sindikat Srbije počeo štrajk

Policijski sindikat Srbije (PSS), koji ima 15.000 članova, počeo je danas u 6 časova generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada.

Prekrstiće ruke iza leđa i neće se mnogo uzbuđivati: Članovi PSS-a u štrajku
 

Predsednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je kasno u nedelju uveče, nakon višečasovnog razgovora predstavnika tog sindikata sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, da nema odustajanja od za najavljenog štrajka do ispunenja zahteva.


"Mi nastavljamo danas razgovore sa Dačićem i videćemo da li će doći do dogovora po našim zahtevima", rekao je Mijailović.


Mijailović je ranije kao razlog za štrajk naveo to što još nije primenjen kolektivni ugovor u delu o poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u, kao i poboljšanju uslova rada.


PSS je najavio da će od ponedeljka zbog generalnog štrajka smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo u hitnim slučajevima.


Policija će, kako je najavljeno, izlaziti samo na hitne intervencije, a inspektori će izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Nemamo nesporazum sa Dačićem

Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je da sindikat nema nesporazume sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, sa kojim su saglasnost postigli i pre tri meseca.

Mijailović je rekao da je Dačić bio iznenađen činjenicom da ga određene strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne slušaju.

"Te strukture postoje u središtu Ministarstva, a zatim se reflektuju na niže nivoe, gde načelnici ne izvršavaju naloge ministra. Neke od depeša koje je ministar poslao su ignorisane", izjavio je Mijailović.

Policijsko poštovanje minimuma rada znači da će se obavljati samo hitne intervencije. Granični prelazi će raditi smanjenim kapacitetom, a izdavanje ličnih karti, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo za hitne slučajeve.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.10.2011. 10:27
Konačno da malo dođe na svetlost sva nesposobnost Dačićevog ministrovanja, a ne samo lažne slike kako se on tobože istinski bori protiv narkomafije i slično.
Ponedeljak 10.10.2011. 09:01
Свакодневни притисци у виду штрајкова, за КиМ мртва трка... Као што каже Жика : ,,Не зна се више ко кога шегебечи!''
Ponedeljak 10.10.2011. 12:00
Samo da Dacic spremi laz i prekida se strajk.Neko pusto obecanje ili tako nesto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online