Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Sreda 12.10.2011.
14:20
A

Tadić ponosan na reforme i preporuku EK

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je ponosan što je reforme koje je Srbija sprovela, Evropska komisija ocenila kao uspešne.

Čestitke Srbiji za preporuku za status kadidata: Franko Fratini i Boris Tadić
 

Tadić je, takođe, istakao da preporuka Komisije da Srbija u decembru dobije status kandidata, ako se nastavi dijalog Beograda i Prištine podrazumeva upravo ono što je i Srbija želela - da se dijalog nastavi i da se reši problem.


"Ponosan sam zbog toga što EK sagledava kao veoma uspešne reforme koje je sprovela Srbija, a posebno zato što je dobila dobre ocene u osetljivim oblastima, kao što je borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i pravosuđe. I građani Srbije, takođe treba da budu ponosni", rekao je Tadić.

Tadić je uveren da je moguće da Srbija u decembru dobije stastus kandidata i da se otvore perspektive za dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu.

"Srbija zaslužila status kandidata"

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini izjavio je da je Srbija zaslužila status kandidata za EU, ističući da mu je drago što je u Beogradu "u istorijskom trenutku za ovu zemlju".

Rektor BU Branko Kovačević dodeljuje doktorat italijanskom ministru
 

Fratini, kome je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu uručen počasni doktorat, pozvao je političke partije u Srbiji da ne dozvole "da razmimoilaženja i nesuglasice u svakodnevnoj politici idu na uštrb nacionalnim interesima Srbije i evropskim integracijama".
 

Italijanski ministar je na svečanosti uporedio brzinu prustupanja Srbije EU sa brzinom voza, slikovito ukazujući da će brzina kretanja voza zavisiti od spremnosti Srbije da ispuni uslove koji se budu našli na svakoj sledećoj stranici.
 

On je dodao da je proces približenja EU zahtevan, navodeći da je neophodno uslaglasiti zakone sa evropskim, zagarantovati pravu sigurnost i obezbediti isti tretman za sve inostrane kompanije koje žele da ulažu u Srbiju.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.10.2011. 14:26
Tadic ce uci u istoriju pod imenom Tadic bez zemlje , slicno kao engleski Kralj Jovan bez zemlje . UH, dali ce osvanuti i taj dan , kada ce Tadic biti samo ruzna proslos koju cemo svi zeleti da zaboravimo .
Sreda 12.10.2011. 15:08
Cega bre ponosan...zemlja dovedena do prosjackog stapa,u nivou smo sa nigerom i etiopijom.on i cvetkovic su eksperti za raspad drzave i ekonomije
Sreda 12.10.2011. 14:35
To što je Tadić ponosan na neke samo njemu znane "rezultate" koji se svode da mu građani žive u pojasu oko ruba egzistencije, a sve u dužničkom ropstvu banaka sa zapada, najblaže rečeno je besramno. Ne može blaže.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online