Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 13.10.2011.
14:41
Beta A

Srbi s Kosova: Bićemo fleksibilni zbog EU

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova izjavili su danas da će biti maksimalno fleksibilni u postizanju rešenja za prelaze Brnjak i Jarinje koje će omogućiti uklanjanje barikada i samim tim ispunjenje jednog od uslova za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU.

Radenko Nedeljković

"Svesni smo u kojoj situaciji se nalazi Srbija i normalno želimo da sa našim državnim vrhom nađemo najprihvatljivije rešenje za sever.

Međutim, bojim se da će sever biti krivac zbog evrointegracija, zato ćemo biti maksimalno fleksibilni", kazao je za agenciju Beta načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Šef Delegacije EU Vensan Dežer rekao je da za početak pristupnih pregovora sa EU Srbija treba da ispuni uslove koji su ostvarivi i statusno neutralni - da pokrene dijalog sa Prištinom i ukloni barikade.

Odlučujući momenat za opstanak Srba

Nedeljković je ponovio da kosovski Srbi žele da se stanje na prelazima Brnjak i Jarinje vrati na period pre 25. jula kada na njima nije bilo kosovskih carinika i policije.

"Ne želimo da idemo protiv države ali država mora da shvati i našu poziciju, ovo je odlučujući momenat za naš opstanak i ostanak", kazao je Nedeljković i poručio da gašenje srpskih institucija znači iseljavanje Srba sa Kosova.

Nedeljković je rekao da je optimista da će se rešenje za prelaze ipak naći. "Optimista sam i mislim da će pouku iz situacije morati da izvuku svi - i Kfor i Euleks i međunarodna zajednica da se silom može nešto oduzeti ali ne i nametnuti rešenja".

Prema njegovim rečima, problem prelaza a samim tim i barikada može se rešiti samo političkim putem - razgovrima i pregovirma jer se ne može dozvoliti da rešenja budu na uštrb Srba i nealbanaca.

Šta da kažemo narodu?!

Srbi na severu Kosova već mesecima oddolevaju na barikadama

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić izjavio je da bi bilo veoma teško objasniti narodu da odustane od barikada i da prihvati kosovske carinike i policiju na Jarinju i Brnjaku.

"Međunarodna zajednica mora da nađe rešenje ako ne ono koje će nam sto odsto ići u prilog onda nešto između", kazao je Ninić za agenciju Beta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 15:17
Zasto da pomazete drzavu kojoj je bas briga za vas i sluzite joj samo kao moneta za potkusurivanje? Bilo sta da napravite, znajte da ce biti novih uslovljavanja. Cak i kada bi se , ne daj Boze, potpuno iselili sa KiM krvnicima ne bi bilo dovoljno. Stvari treba sagledavati u celini, a ne isparcano u detaljima. Sami treba da prepoznate svoj interes i shodno tome reagujete, a na Srbiju se ne obazirite jer vlas radi samo za sebe za Srbe ne haje.
Četvrtak 13.10.2011. 15:36
Ovaj Nedeljkovic nije nikakv reprezentativni predstavnik Srba sa Kosova on je postavljeni kadar DS ,koga niko nije birao nema nikakve fleksibilnosti , Srbi na Severu KiM samo brane Ustav i poredak ove drzave koja se zove Srbija. A Evro fanaticima bi bilo bolje da izdju malo iz trasna povodom tog statusa kandidata jer dole postoje zivi ljudi koji se bore za svoju zemlju .
Četvrtak 13.10.2011. 21:07
Nesmijete dopustiti da ova vjestacka tvorevina kriminalca Busha mladjeg zazivi.Nema popustanja niti smije biti ni u kojem pogledu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online