Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 15.10.2011.
02:13
Blic A

Euleks "šuruje" s kriminalcima?

Francuska obaveštajna služba ispituje veze svojih državljana, inače službenika u vrhu misije Euleksa, sa ilegalnim strukturama na Kosovu i Metohiji.

Francuska ispituje veze svojih državljana sa ilegalnim strukturama na Kosmetu
 

Kako "Blic" saznaje u Prištini, posebno interesovanje vlada za kontakte koje održava Romual Pišard, politički savetnik šefa misije Euleks sa pojedincima iz kosovske vlasti, koji su ujedno i članovi albanske obaveštajne službe - ŠIK.
 

Okidač za istragu rada i veza službenika Euleksa jeste nedavna misteriozna smrt u Nemačkoj svedoka Agima Zogaja - za koga je bio zadužen Euleks - u procesu protiv poslanika Skupštine Kosova Fatmira Ljimaja.

Kako kaže "Blicov" dobro upućeni izvor, Romual Pišard je blisko povezan sa Kadrijem Veseljijem, članom Predsedništva Skupštine Kosova, Džavidom Haljitijem, potpredsednikom Skupštine i Šaipom Mujom, savetnikom Hašima Tačija.
 

Izvor "Blica" tvrdi da su sva trojica visokorangirani u albanskoj ilegalnoj obaveštajnoj službi ŠIK, tako da su praktično i formalna i neformalna vlast na Kosovu i Metohiji.

Imena ovih funkcionera - Veseljija i Haljitija - postala su poznata i izvan kosovske javnosti, kada ih je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti u svom izveštaju naveo kao odgovorne za otmice Srba i nealbanaca i za organizovanje trgovine ljudskim organima.

POVEZANE VESTI

Subota 15.10.2011. 02:28
Oni ne suruju,nego usko saradjuju u zajednickom "biznisu" Evroatlanske zemlje saradjuju sa najvecim kriminalcem Tacijem. Srbska vlast tesno saradjuje i sa jednima i drugima,na propast Srbije. Nijedna ozbiljna zemlja nebi sebi dozvolila da pregovara sa kriminalcem svetskoga glasa Tacijem, koji se igra vodje nezavisne drzave na tudjoj teritoriji.
Subota 15.10.2011. 02:42
Glavni albanski politicki prvaci poput Thaćija,Suroija,Haradinaja i drugih su ogrezli u kriminalu i to onom najtezem , od proizvodnje i trgovine drogom , belim robljem ,svercom , svi poseduju javno desetine miliona evra na svojim racunima, i niko ih ne pita odakle im. ... i oni kao takvi su za evropsku uniju sasvim prihvatljivi politicar cak i pozeljni s obzirom da su ih oni instalirali . Prema tome ni EULEX ne moze biti bolji , nesreca je nasa sto je razna belosvetska šuša prosla kroz naše Kosovo i Metohiju.
Subota 15.10.2011. 13:23
Pa naravno da rade sa kriminalcima jer je celi siptarski vrh sve kriminalac do kriminalca. Francuska saradnja traje od prvih dana, na najvisi nivo ju je podigao Bernard Kusner koji je ostvario potpunu saradnju i intezivno radio za siptare. Imao je i dobru naodoknadu, redovno su mu podvodjene maloletnice, a pominje se i cifra od 40 miliona. Inace Francuska je upoznata sa ovim, jer mi je po sopstvenom priznanju jedan vojni istazitelj prijavio da je napisao izvestaj od 500 strana. Ali, od toga mi nemamo nikakve koristi posto zlocinacko udruzivanje jos uvek funkcionise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online