Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 24.10.2011.
09:46
B92 A

"Telekom ne vredi 1,4 milijarde evra"

Ne mislim da to što nismo kupili Telekom Srbija predstavlja naš neuspeh, kaže Hanes Amecrajter, generalni direktor Telekom Austrija grupe i operatora A1. On konstatuje da "Vlada Srbije samo nije prihvatila ponudu. Verujem da smo dali veoma dobru ponudu i to je to".

Zgrada Telekoma nalazi se na Novom Beogradu
 

"Nismo dobili informaciju o tome da li će biti novog tendera niti smo pričali o tome s nekim, pa u ovom trenutku ne očekujemo da će biti nove prodaje. Uvek kažemo da pratimo prilike koje postoje na tržištu, a Srbija nije među njima", dodaje Amecrajter.


Na pitanje zašto je mnogo platiti 1,4 milijarde evra za Telekom Srbije, Amecrajter odgovara da je "dovoljno pogledati podatke o poslovanju kompanije i jasno je zašto. Bilo koji investicioni bankar će to reći. Ali to je gotovo, to je za nas prošlost. Moramo da gledamo u budućnost. Telekom je za nas bio samo dnevna poslovna priča".

On smatra da je austrijska kompanija bila veoma dobro pripremljena za tender i da je ponudila fer cenu i dodaje da "veruje da je sa srpske strane sve vođeno veoma profesionalno".

Istovremeno, na pitanje da li bi, ako berza pokaže veću vrednost Telekoma od ponuđene, bili spremni da je poprave na novom tenderu kaže da "to nije verovatno da se dogodi".

Iako nije želeo da kaže da li bi ta kompanija učestvovala na eventualnom novom tenderu za Telekom, on je, komentarišući mogućnost da kupe neke od 15 odsto akcija koje će građanima i zaposlenima u Telekomu podeliti Vlada, rekao da su u kompaniji "zainteresovani samo za većinski udeo, za manjinski nismo i nećemo kupovati te akcije na berzi".

Hanes Amecrajter kaže i da je "nije toliko pitanje ko je vlasnik akcija, već je više pitanje da li postoji strategija, kako se sprovodi i da li postoje ideje i inovacije", komentarišući da li Telekom može da nastavi da pravi profit ako ostane u većinskom državnom vlasništvu u dužem periodu?

Ponedeljak 24.10.2011. 09:58
Hvala vama sto niste kupili Telekom , neka nesto ostane u Srbiji nakon pada ZUTOCRVENE BANDE
Ponedeljak 24.10.2011. 10:10
Да, да не вреди телеком са неколико стотина милиона профита и који би самог себе откупио за пар година. Па исто су ти хтели да нам потуре и ваши партнери у пљачки из владе. Ни једна нормална земља не продаје овако профитабилне компаније, осим Србије јер влада Србије ради против Срба и Србије.
Ponedeljak 24.10.2011. 11:02
Stakori im nisu ravni u pravljenju stete poSrbiju i njene gradjane
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online