Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Ponedeljak 24.10.2011.
21:14 >> 23:01h
B92 A

Pale barikade na Brnjaku?

"Administrativni prelaz Brnjak u potpunosti je otvoren za sve vrste saobraćaja", rekao je za B92 portparol Kfora Uve Novicki. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da nije uklonjena nijedna barikada kod adiministrativnog prelaza Brnjak.

Prelaz Brnjak ponovo otvoren za saobraćaj
 

"Nova barikada koju su postavili građani, nakon što su trupe Kfora tokom vikenda uklonile prethodnu barikadu, danas je u potpunosti uklonjena. Posle razgovora sa komandantom snaga Kfora koje se nalaze na Kapiji 31, građani su sami uklonili barikadu, pa je samim tim ovaj prelaz u potpunosti otvoren za saobraćaj svih vozila", tvrdi za B92 Novicki.

Uklonjena barikada u mestu Banje

 

Barikada u mestu Banje, na teritoriji opštine Zubin Potok, na putu ka administrativnom prelazu Brnjak, koju su građani juče postavili, večeras je uklonjena pošto su se građani povukli.

 

Barikadu su uklonili pripadnici Kfora, pošto su se građani povukli s te prepreke od šljunka i peska koja je bila postavljena na putu.

 

Građani su juče posle podne izručili iz kamiona zemlju preko magistralnog puta, koji vodi od Zubinog Potoka do Brnjaka, na oko 200 metara ispred bezbednosne zone koju drži Kfor pod kontrolom na ulazu u prelaz i ka alternativnom putu iznad prelaza.

Barikada je trebalo da onemogući kretanje Kfora, ali ne i prolazak putničkih vozila.

Novicki kaže da je Kfor spreman da ukloni sve barikade, ali apeluje na građane da slede ovaj dobar primer sa Kapije 31 i sami uklone prepreke.

Portparol Kfora upozorio je sve građane, čija je imovina (kamioni ili automobili) deo barikada na putevima severa Kosova, da Kfor neće nadoknađivati nikakvu eventualnu štetu koja bude nastala, ukoliko bude morao da ih uklanja sa putnih pravaca, da bi izvršio svoj mandat – slobodu kretanja za sve na celoj teritoriji Kosova.

Ivanović: Barikade nisu pale, na svom su mestu

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je večeras da nije uklonjena nijedna barikada kod adiministrativnog prelaza Brnjak na severu Kosova prema centralnom Kosovu.

"Demantujem tu informaciju, razgovarao sam s predsednikom opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem i tamo se ništa nije promenilo", kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, informacija koja se pojavila u kosovskim medijima da je administrativni prelaz Brnjak otvoren nije tačna.

"Moguće je da je to medijska manipulacije od strane Kfora, jer sam se čuo sa Slavišom Ristićem koji je tamo", rekao je Ivanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.10.2011. 21:17
шта се дешава?! текст ми је конфузан!
Ponedeljak 24.10.2011. 21:32
Ово је лажна вијест, нико није уклонио барикаде демантовале су друге агенције!
Ponedeljak 24.10.2011. 21:46
to je laž, ljudi i sad stoje na barikadama u "zoni",proverio sam telefonom. Hoće da nas destabilišu, valjda im Tadić rekao da to objave. Ali sramota je da ni pozicija ni OPOZICIJA ne reaguje, a ni narod bar da prošeta BG u znak protesta. Gde je tu SRBIN, pitam se isto kao i Konuzin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online