Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
52
Subota 29.10.2011.
20:02
Vestionline A

Tadić: Da nisam predsednik, možda bih i ja bio ogorčen

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je svestan da su građani nezadovoljni, ali i da smatra da ništa ne rešavaju pozivi da se ne izađe na izbore ili poništi glasački listić.

Komentarišući pozive građanima da ne glasaju ni za jednu stranku, koji su se pojavili u javnosti, Tadić je rekao da zbog svetske ekonomske krize koja je počela 2008. postoji nezadovoljstvo svuda u svetu, uključujući i najrazvijenije zemlje.

"A gde su danas ljudi na svetu zadovoljni? Da li su zadovoljni u najbogatijim društvima sveta. Beli glasovi vode novom ogorčenju, a od ogorčenja niko nije video hleba na svom stolu, plaćen račun za struju ili bolju platu?", upitao je Tadić, dodavši da nezadovoljstvo raste i u najbogatijim i najrazvijenijim društvima sveta, te da se veliki problemi mogu videti i u SAD i u EU.

Svestan sam nezadovoljstva građana: Boris Tadić

Tadić je rekao da je svestan nezadovoljstva građana, ali da je, kao političar, spreman da analizira sve predloge za rešenje ekonomske krize i da predloži politiku za njeno prevazilaženje. Upitan kako komentariše pozive pojedinaca građanima da izađu na izbore i da ne glasaju ni za jednu stranku, Tadić je rekao da "bi to bila vrsta protesta koja ne bi vodila nikuda".

"Tim građanima, koji poručuju drugima da ne izađu na izbore, mogu da kažem da ogorčenje ne vodi nikuda. Možda bih i ja, da nisam predsednik Republike, bio nezadovoljan i ogorčen", rekao je Tadić i ponovio da se time ništa ne rešava i da je toga najbolje svestan sagledavajući stvari upravo iz svog položaja.

"Moja situacija je drugačija jer iz ovog ugla bolje vidim stvari i koliko je problem težak", rekao je Tadić i ukazao na to da zbog ekonomske krize "ni njegovi najbliži rođaci nisu zadovoljni".

Tadić je naveo da se Srbija suočava sa velikim problemima u privredi, administraciji, kao i sa problemom korupcije i urušenih institucija.

"Političari moraju da izađu pred građane i traže podršku za mere koje nameravaju da preduzmu, ali i da preuzmu odgovornost", rekao je predsednik Srbije.

On je upozorio da nema "izvesnog puta u boljitak" i najavio da će u narednih pet-šest meseci vladajuća koalicija predstaviti mere za izlazak iz krize.

POVEZANE VESTI

Subota 29.10.2011. 20:03
Ko da mi zivimo na Marsu a Boris u americkoj sapunici
Subota 29.10.2011. 20:04
nisi cak ni srbin a predsednik jesi ali DS.
Subota 29.10.2011. 20:05
srbi nisu ogorceni zbog ekonomske krize , vec su ogorceni sto imamo za predsednika bosanca pobratima izb ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online