Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
53
Ponedeljak 31.10.2011.
17:57 >> 21:11h
Vestionline A

Konuzin kod SNS - diplomatska praksa

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je, da učesće ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina na skupu Srpske napredne stranke, smatra uobičajenom diplomatskom praksom.

Aleksandar Konuzin - kontakti sa svim političkim snagama u Srbiji
 

"Održavanje kontakata sa svim političkim snagama države u kojoj ambasador boravi i učešće na različitim manifestacijama koje one organizuju, predstavlja uobičajenu međunarodnu diplomatsku praksu", naveli su u ruskom Ministarstvu, prenosi RIA Novosti.
 

Konuzin bez komentara

 

Ambasador Rusije u Srbiji
Aleksandar Konuzin nije hteo da komentariše to što su ga kritikovali pojedini političari i zvaničnici zbog učešća na skupu SNS u Nišu.

 

"Pozvan sam ovde, u Privrednu komoru, na predavanje Nenada Popovića o odnosima Srbije i Rusije i sa zadovoljstvom ću ga saslušati", rekao je Konuzin novinarima kada su ga zamolili da prokomentariše ocenu da
se meša u unutrašnje stvari Srbije.

Ruska agencija navodi da su se krajem nedelje u medijima pojavile informacije o učešću Konuzina na skupu ove opozicione stranke. To je, kako se navodi u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova, "poslužilo kao povod nekim srpskim političarima da govore o navodnom pokušaju mešanja ambasadora u unutrašnje stvari" Srbije.
 

Agencija podseća da je SNS formirana 2008. godine i da je lider stranke Tomislav Nikolić, ovog leta izjavljivao da će Beograd, u slučaju pobede SNS na parlamentarnim izborima 2012. godine, voditi politiku tešnje saradnje sa Moskvom.
 

Konuzin je u subotu u Nišu, na skupu povodom trogodišnjice od osnivanja SNS, izneo stav da je ova stranka postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije, čime je stekla mogućnost da pravi planove opštenacionalnog karaktera, ali istovremeno i odgovornost zbog poverenja i nade koje ljudi polažu u tu političku partiju.
 

Njegovo učešće na ovom skupu i poruke koje je izneo u srpskoj javnosti, ocenjeni su kao mešanje u unustrašnje stvari Srbije, a Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od nadležnih organa da se ambasador Rusije u Srbiji proglasi "personom non grata" i protera iz Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.10.2011. 18:27
Рекао човек истину,а истина највише боли ДС-овце.
Ponedeljak 31.10.2011. 18:21
E da je Konuzin ovo isto uradio na skupu DSa... Mislim da je svima jasno da se niko ne bi pobunio. Ali kad su u pitanju naprednjaci, tresu se gace.
Ponedeljak 31.10.2011. 18:23
Ne mogu da verujem da rezim ide toliko daleko da bi pogorsao odnose sa Rusijom samo zato sto su besni jer ce Konuzin doneti mozda neki glasic naprednjacima. Uzasna, ali uzasno neodgovornost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online