Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 04.11.2011.
04:45
B92 A

"Izveštaj o Kosmetu realna slika stanja"

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da izveštaj Vlade Srbiji o situaciji na Kosmetu predstavlja realnu sliku događaja i trenutno stanje na terenu. Bogdanović je rekao i da zato očekuje da bude usvojen.

Aktivnosti Vlade i drugih državnih organa usmerene su, pre svega, na normalizaciju stanja na severu pokrajine, na rešavanje krize, sprečavanje jednostranih poteza Prištine i uspostavljanje dijaloga, rekao je Bogdanović za "Večernje novosti".

On je kazao da se nada da su poslanici svesni ozbiljnosti situacije i da ćemo u Skupštini imati argumentovanu raspravu, a ne politizaciju radi sticanja jeftinih političkih poena u javnosti.

Na podsećanje da pojedine političke partije zameraju što u izveštaju nisu navedeni planovi i naredni koraci Vlade, Bogdanović je odgovorio da bi "zaista bilo neozbiljno i neodgovorno javno iznositi konkretne poteze i planove i na taj način drugoj strani davati prednost".

"Ponavljam, realna slika je u izveštaju, a sve ostalo su bile spekulacije": Goran Bogdanović

Bogdanović je kazao da postoji jedinstvena državna politika i da nema raskola između Srba sa severa i Beograda i da je "normalno da pod pritiskom svakodnevnih događaja prorade emocije, na koje oni koji vode politiku nemaju pravo".

"Ima, da budem realan, na različitim stranama političkog spektra i u međunarodnoj zajednici onih koji žele da se ove razlike prodube. Jedni tvrde da je sve gotovo, a drugi, da je sve ovo 'predstava i izdaja'. Kada sve ovo uzmete u obzir, onda s vremena na vreme dođe do nesporazuma, ali oni nisu nepremostivi", rekao je Bogdanović.

Ukidanje institucija znači etničko čišćenje sopstvenog naroda

On je istakao da bi se "povlačenjem institucija sa severa i iz ostalih delova pokrajine, faktički izvršilo tiho, etničko čišćenje sopstvenog naroda". "Tamo gde u pokrajini postoje institucije države Srbije, tamo su Srbi opstali. Zato je sasvim jasno zašto je za nas to neprihvatljivo", dodao je on.


Bogdanović je kazao da očekuje da će dijalog sa Prištinom uskoro biti obnovljen.

"Sa taktikom odugovlačenja i sa opstrukcijama Prištine smo imali iskustva, verujem da je njoj cilj da nas uspori na evropskom putu. Oni, međutim, treba da shvate da, ako Srbija ne napreduje, ni njima neće biti bolje. Što se tiče EU, tu je situacija drugačija, evidentno je da se Briselu žuri, da u dijalogu o tehničkim pitanjima, Beograd i Priština postignu kompromis", rekao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2011. 09:03
a kamo izvestaj antisrpskih idiota. neka ga pokazu, da svi procitamo.
Petak 04.11.2011. 05:11
Једни друге међусобно оптужују за "напредак"... Пошто сам у земљи Србији, имам добар осећај да нам неко константно ради о глави. Иначе, да сам ван ње, можда бих и ја другачије сагледала слику - говорим искључиво у своје име. А шта друго преостаје српској страни него сад да тапка у месту: народ на рубу глади, државу комадају са свих страна, условљавају, а шта ми чекамо, кад не смемо ни да кинемо без нечијег аминовања...овај вакум простор ће пући, кад-тад.
Petak 04.11.2011. 09:11
Poslanici su odavno bili svesvni ozbiljnosti, doduse samo oni iz opozicije, a Vladi nije padalo na um da ukljuci Skupstinu u resavanje problema na KiM. Jedva se naterase...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online