Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.12.2009.
12:07
A

Ljajić podneo ostavku

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić podneo je u utorak ostavku na funkciju koordinatora Tima za implementaciju Akcionog plana za okončanje saradnje sa haškim tribunalom.


U pisanoj ostavci premijeru Mirku Cvetkoviću, Ljajić navodi da će nastaviti da obavlja dužnost predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa tribunalom i da će u tom svojstvu i zajedno sa ostalim članovima tog saveta i dalje preduzimati sve mere da bi se održao postojeći nivo saradnje u oblastima koje su u nadležnosti Nacionalnog saveta.
 

"Savet će nastaviti da blisko sarađuje sa Akcionim timomi sa svim drugim nadležnim državnim organima u cilju što bržeg okončanja i saradnje Srbije sa tribunalom", navodi Ljajić u ostavci i dodaje da u tom pogledu ostaje u potpunosti na raspolaganju.


U pismu, Lajić ukazuje da uprkos ostavci smatra svojom obavezom da premijera obavesti da ima puno poverenje u rad tima, u profesionalnost njegovih članova i njihovu predanost ostvarenju postavljenih ciljeva, kao i da je mišljenja da se bezrezervna podrška Akcionom timu mora nastaviti.

Mladić i Hadžić

 

Haški tribunal očekuje da Srbija izruči optuženike Ratka Mladića i Gorana Hadžića, kako bi saradnje naše zemlje sa tim sudom bila okončana. Takođe, evropske zemlje, a pre svih Holandija, uslovljavaju ulazak Srbije u Evropsku uniju upravo izučenjem preostale dvojice haških optuženika.

Ljajić je ocenio da je godina koja se završtava nesumnjivo najuspešnija godina u procesu saradnje Srbije sa haškim tribunalom.


"Svi aspekti saradnje sa tribunalom danas su na veoma visokom nivou. Naše bezbednosne službe preduzimaju sve moguće napore da bi se rešilo pitanje preostale dvojice begunaca, i te napore su prepoznali predstavnici međunarodne zajednice". naveo je Ljajić.


On je naveo da u ovom trenutku nema nerešenih zahteva za dostavljanje dokumentacije, uvide u arhive, oslobađanje svedoka dužnosti čuvanja tajne kako bi mogli svedočiti u postupcima pred tribunalom i, to se, ukazao je, odnosi kako na zahteve Tužilaštva tribunala, tako i na zahteve odbrana okrivljenih.


Ljajić je napomenuo da je odlična saradnja sa tribunalom jedan od razloga za nedavno odrmzavanje privremenog trgovinskog sporazuma i omogućavanje nastavka evropskih integracija naše zemlje.

Utorak 29.12.2009. 15:29
rasime trebao si i prije da odes da nam ti ne krojis zakon i da pametujes i ne vracaj se vise
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online