Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.11.2011.
15:15 >> 15:42h
Beta A

Sindikati: Vlast i vodu rasprodaje

Predstavnici sindikata zaposlenih u komunalnim delatnostima nisu postigli dogovor sa predstavnicima Vlade Srbije i najavili su mogućnost radikalizacije štrajka, ukoliko se iz skupštinske procedure ne povuku predlozi zakona o komunalnim delatnostim i javno-privatnom partnerstvu.

Šetnja centralnim gradskim ulicama
 

Član organizacionog odbora protesta iz sindikata Nezavisnost Milan Simić rekao je novinarima po izlasku iz zgrade vlade da su štrajkači razgovarali sa ministrom zaštite životne redine, rudarstva i prostornog planiranja Oliverom Dulićem.

"Predali smo zahteve, ali nikakav dogovor nije postignut. Nastavljamo pregovore sledeće nedelje", precizirao je on.


Predsednik Samostalnog sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Milan Grujić rekao je da se sindikati tim zakonima bave četiri godine, a da ih vlast donosi "preko noći".


"Nijedan od predloženih zakona nije prošao Socijalno-ekonomski savet. Obmanuli su nas i nisu nas uvažili kao partnere", kazao je Grujić i istakao da je današnji protest "mirna opomena", a da će slediti "bageri na ulicama".
 

Više hiljada zaposlenih u komunalnim delatnostima protestuje, jer se ne slažu sa predloženim zakonskim rešenjima koja se odnose na raspolaganje prirodnim resursima, odnosno vodom.

Oni su u pet do 12 sati krenuli u protestnu šetnju sa Trga Nikole Pašića do zgrade Vlade Srbije, a odatle do zgrade Skupštine Srbije i Ministarstva ekonomije.


U ulicama kojima su prolazili, policija je privremeno obustavila saobraćaj.
 

Predstavnici sindikata su na početsku skupa poručili vlastima da im neće dozvoliti rasprodaju vode u Srbiji.
 

"Sve su već prodali sada hoće i našu vodu ali mi ne damo", kazali su predstavnici okupljenih i istakli da je današnji skup "početak radničke revolucije, jer jedino radnici mogu da promene nešto u zemlji čija je industrija propala".

Okupljeni nose sindikalna obeležja i transparente među kojima su:
 

"Dalje neće moći, ovog puta vam neće proći", "Hoćemo sahranu dostojnu čoveka" i "Kad mi budemo stali, vi ste pali".

 

Protest zajednički organizuju sindikalni ogranci Saveza samostalnih sindikata Srbije, sindikata Sloga, kao i sindikata Nezavisnost.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.11.2011. 15:50
Nek su i zedni i gladi. Vise od pola istih je i birala ove danasnje "demokrate".Volio bih da hoce puci pa sve nek ide u p.m. Da se barem zna zasto.
Četvrtak 10.11.2011. 16:21
Инсталирана интелектуално-политичка ''елита'' само слуша налоге својих послодаваца и педантно их извршава.
Četvrtak 10.11.2011. 18:04
Буна против дахија. Газиће нас док им допуштамо.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online