Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 14.11.2011.
17:55
Beta A

Ešton: Verujem u Tadićeve sposobnosti

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton izjavila je u Briselu da "vrlo uskoro" očekuje nastavak dijaloga Beograd-Priština, naglasivši da veruje da će predsednik Srbije Boris Tadić u tome potvrditi "svoju lidersku sposobnost".

Ketrin Ešton veruje u nastavak dijaloga Beograda i Prištine
 

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku EU je istakla da predsednik Tadić "zna da ima stvari koje moramo učiniti zajedno".

"Istinski se nadam da će do sledeće runde dijaloga doći veoma uskoro", rekla je Ešton na konferenciji za novinare tokom zasedanja šefova diplomatija EU, odgovarajući na pitanje o tome da li smatra da će do nastavka dijaloga doći pre decembarskog susreta čelnika EU.

Visoka predstavnica EU je rekla da o dijalogu Beograd-Priština i zategnutosti na severu Kosova danas nije razgovarala sa šefovima diplomatija EU.

Jedan zvaničnik, blizak visokoj predstavnici EU i delovanju Euleksa na Kosovu, je ukazao da "u najmanju ruku više članica EU smatra da je neodrživo da misija EU ne može slobodno da deluje na celom prostoru Kosova, a Srbija želi da postane članica Unije".

Ešton je na konferenciji za štampu istakla: "U više navrata sam rekla predsedniku Tadiću da verujem u njegovu lidersku sposobnost u Srbiji i da on iskreno želi da Srbiju vidi kao deo Evropske unije".

Tadić, po njenim rečima, "zna da ima stvari koje moramo zajedno uraditi, tako da se nadam da ćemo idućih dana ili nedelja videti da se taj dogovor sprovodi".

"Nije to lako - ta rukovodeća uloga, a liderska moć u ovakvim okolnostima znači da on (predsednik Tadić), na čelnom mestu na kojem je, mora u dugoročnom interesu svog naroda, a što je – uverena sam - i interes Evropske unije, uvideti da je sposoban da to

učini", podvukla je Eštonova.

"Evropska unija će biti veoma spremna da ga podrži u tom poduhvatu", zaključila je visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 18:19
У преводу значи, ИМА ДА ИГРАТЕ КАКО МИ СВИРАМО иначе нећете добити "бону"
Ponedeljak 14.11.2011. 21:20
to djubre zna samo da srbiju rastura i da skodi srpskom narodu!dokle ce bre???
Ponedeljak 14.11.2011. 18:36
"Svaki ciga svoga konja hvali", samo ovaj je jos bolji, trcace on i bez sargarepe, samo za fotografska udruzenja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online