Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 16.11.2011.
10:47
Press A

Azilante iz Banje Koviljače prebacuju u Novi Pazar?

Država je odlučila da reši problem azilanata! Srbija će imigrante smestiti u jedan od pet napuštenih vojnih objekata širom Srbije, a piše beogradski "Pres", radi se o kasarnama u Novom Pazaru, Surdulici, Aleksincu, Loznici i Rumi. Čelnici ovih opština, međutim, nerado prihvataju ulogu domaćina.

Država planira da azilante iz Banje Koviljače raseli svugde po malo...
 

Kako piše "Pres", država već pregovara sa lokalnim vlastima i Vojskom Srbije o preuzimanju nekog od objekata, kako bi rešila problem zbog kojeg je poslednje dve nedelje maltene stao život u Banji Koviljači.


- Radi se o kasarnama koje nisu u upotrebi. Predviđeno je da te objekte članovi Koordinacionog tela za azilante obiđu kako bi isproveravali bezbednost i ostale parametre, a zatim i predlože najbolje rešenje - kaže izvor "Presa".


U koju kasarnu će se useliti azilanti Koordinaciono telo bi već sutra trebalo da informiše Vladu Srbije.

Krijumčario Avganistance i Pakistance

Niška policija uhapsila je Bojana S. (37), raseljen lice sa boravištem u Beogradu, zbog sumnje da je nedozvoljeno prešao državnu granicu i krijumčario ljude. Kako je saopštila policija, Bojan je 12. novembra zaustavljen na autoputu od Vranja ka Nišu, a u njegovom kombiju otkriveno je 16 avganistanskih i 17 pakistanskih državljana. Oni su bili sakriveni u furgonu vozila koji je bio zaključan, a vozač je tvrdio da prevozi građevinske skele.

Dušan Klikovac, rukovodilac odseka za suzbijanje trgovine ljudima, saopštio je da je Bojan trebalo da ilegalne migrante preveze od Preševa do Banje Koviljače za iznos od 300 evra.

Da će problem velikog broja azilanata u Banji Koviljači biti rešen u kratkom roku odabirom jedne od napuštenih kasarni za njihov smeštaj obećao je i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić. On je preksinoć u Loznici održao sastanak sa čelnicima skupštine tog grada, posle kojeg je predsednik skupštine grada Jovan Todorović rekao da će Vlada sutra razmotriti koju će kasarnu osposobiti za azilante.


Pet lokacija

- Ministar Ljajić nas je obavestio da će Vlada Srbije razmotriti pet predloženih lokacija, odnosno kasarni u kojima više nema vojske i u početku osposobiti jednu za prihvat azilanata i ilegalnih imigranata iz Koviljače. U petak će obići kasarne i jednu predložiti za njihov smeštaj - rekao je Todorović.


Ova vest uznemirila je čelnike potencijalnih "gradova domaćina". Predsednik opštine Ruma Goran Vuković rekao je za "Pres" da do sada nikakvih zvaničnih razgovora o tome nije bilo.


- Štaviše, sa ministrom Šutanovcem smo razgovarali o tome da se kasarna stavi u funkciju razvoja grada, pa smo već počeli izradu detaljnog urbanističkog plana atraktivnog prostora u širem centru grada - rekao je Vuković.


On je dodao da je gradu u interesu da na ovoj atraktivnoj lokaciji, koja ju gradskom jezgru zauzima čak 18 hektara, nikne najmoderniji kompleks stambenih, poslovnih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

Sreda 16.11.2011. 11:20
Пребацивање ових невољника са једне локације на другу ни у ком случају не решава проблем. Они свакако остају у Србији и на терету пореских обвезника, док нам хиљаде сугрђана гладује. Репатријација у државе порекла и чвршћа контрола.
Sreda 16.11.2011. 11:21
pravac pazar kod svoje brace ))))
Sreda 16.11.2011. 11:26
Пребаците их на КиМ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online