Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 21.11.2011.
11:01
Beta A

"Idemo na pregovore uz punu podršku Vlade"

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za razgovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da na novu rundu pregovora u Briselu odlazi sa "punim mandatom i podrškom Vlade Srbije".

Šef pregovaračkog tima: Borislav Stefanović
 

"U svakom slučaju, odlazimo pripremljeni i odlazimo sa spremnošću da rešimo probleme, sa punim mandatom i podrškom Vlade Srbije", rekao je Stefanović za agenciju Beta pre odlaska za Brisel gde treba da razgovara sa šeficom prištinskog tima Editom Tahiri i posrednikom EU Robertom Kuperom.

Priština od EU i SAD traži snažan pritisak na Srbiju

Prištinska delegacija u razgovorima sa Beogradom zatražiće snažan pritisak Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država na Srbiju kako bi sprovodila do sada
postignute sporazume, piše prištinski dnevnik Koha ditore. Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči rekao je da će takav zahtev na današnjim razgovorima izneti šefica prištinskog tima Edita Tahiri. Prema njegovim rečima, od EU i SAD će se tražiti tako snažan pritisak da će Srbija biti prisiljena da sprovodi dogovoreno. Timovi Beograda i Prištine, nakon dva meseca pauze, danas bi trebalo
da nastave razgovore u Briselu.

 

Beogradski mediji preneli su prošle nedelje da su se neki ministri u vladi izjasnili protiv pojedinih sporazuma sa Prištinom i da je uredba o matičnim knjigama doneta nakon preglasavanja u vladi.

Stefanović je kazao da će teme današnjih razgovora biti, pre svega, regionalno predstavljanje Prištine, univerzitetske diplome, regulisanje prometa na administrativnim prelazima.

"Možda će biti vremena da se još jednom pokuša da se reši problem električne energije i telekomunikacija. Neće biti jednostavno, teme su ispunjene raznim mogućnostima za Prištinu koja pokušava da nametne elemente državnosti što je za nas apsolutno neprihvatljivo", rekao je on.

Stefanović je dodao da sva rešenja koja se dogovore "moraju biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 UN".

Beograd i Priština do sada su se dogovorili o slobodi kretanja, matičnim knjigama, katastru i carinskom pečatu. Nastavak razgovora uslov je da Beogradu bude odobrena kandidatura za EU 9. decembra na sednici Saveta EU.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.11.2011. 11:09
Nemas podrsku za izdaju od naroda kojeg nista ne pitate,a ti isti ce vam suditi.
Ponedeljak 21.11.2011. 11:16
Подршку имаш само од пајташа са којима заједно издајеш и пљачкаш Србију. Причаш о резолуцији 1244, па где у њој пише све на шта ти пристајеш?
Ponedeljak 21.11.2011. 11:53
Uz podršku vlade, ali bez podrške naroda!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online