Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.11.2011.
22:56
Vestionline A

Uslovna kandidatura za Srbiju - ako ne bude više problema

Francuska namerava da devetog decembra u Briselu podrži dodeljivanje statusa kandidata Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji pod uslovom da se do tada postigne "konkretan napredak" u dijalogu Beograda i Prištine, rekla je danas portparol francuske vlade Valeri Pekres. Ivica Dačić je posle razgovora u Briselu rekao da je od zvaničnika EU dobio uveravanja da će Srbija dobiti kandidaturu "ako ne iskrsnu novi problemi".

Idelano vreme za ucenjivanje Srbije, smatraju u EU, a prenosi Dačić

Ona je navela da zvanični Pariz smatra da je "preuranjeno" potvrditi status kandidata Crnoj Gori "do decembra". Francuska predlaže da se Crnoj Gori ostavi rok do sredine 2012. godine kako bi moglo da se proveri da li su konkretne reforme sprovedene u praksi.

Stalni predstavnik Danske u EU, ambasador Jepe Tranholm-Mikelsen ne očekuje da pregovori o prijemu Srbije u EU počnu tokom predsedavanja Danske u prvoj polovini 2012. godine, navodeći da je sada prioritet odluka o tome da li će Srbija postati kandidat.

Na skupu u Briselu o predstojećem predsedavanju Danske EU, Tranholm-Mikelsen je rekao da će odluka o započinjanju pregovora sa Crnom Gorom zavisiti od odluke ministara EU i samita Unije 9. decembra.


Potpredsednik srpske vlade Ivica Dačić rekao je danas u Briselu da su mu zvaničnici Evropske unije saopštili da Srbija u decembru može očekivati povoljnu odluku o svojoj kandidaturi za članstvo, ako ne iskrsnu novi problemi.


"Postoji dobra klima za dobre vesti početkom decembra o davanju Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU", rekao je Dačić novinarima posle sastanaka sa zvaničnicima EU.


Kako je naglasio, svi s kojima je razgovarao rekli su da ako ne iskrsnu novi prolemi u razgovorima sa Prištinom, Srbija u decembru može očekivati povoljnu odluku o kandidaturi za članstvo u EU.


Dačić je rekao da je sa Robertom Kuperom podrobnije razgovarao i o primeni do sad postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine. Kako je rekao, Kuperu je predočio šta Srbija u vezi s tim može da uradi i šta ne može da učini.

Kao primer šta Srbija ne može da učini, on je naveo da se ne može prihvatiti zahtev za obustavljanje izdavanja srpskih registarskih tablica građanima Srbije koji žive na Kosovu i Metohiji.


Dačić je zaključio da "u EU mnogi misle da je idealno vreme za pritisak na Srbiju", ali da on smatra da je takvo mišljenje pogrešno.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 23:02
Врат Србије налази се на гиљотини ЕУ.
Četvrtak 24.11.2011. 00:00
Kad bi mi srbi mogli da prespavamo sledecih sto godina dok se vi u Evropi ne dogovorite sta cete sa nama. Preziveli smo i 6 April pa cemo i 9 Decembar. A mozda ce 10 Decembra da nas bombarduju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online