Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 29.11.2011.
13:48
Beta A

"Nismo utočiste kriminalcima"

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je u Srbiji prekinuta veza političkih struktura i organizovanog kriminala i istakao da su izbori presudni za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala.

Predsednik Srbije: Boris Tadić
 

"O tome da su izbori od presudnog značaja svedoče i devedesete godine, ali i iskustvo nakon 5. oktobra 2000. godine kada je učinjen ključni politički preokret. U proteklih 20 godina nije uvek bilo apsolutne odlučnosti za borbu protiv organizovanog kriminala i ona je jasno iskazana tek formiranjem sadašnje Vlade Srbije", rekao je Tadić.

Srpska policija nazaobilazan partner u regionu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je
MUP Srbije nizom uspešnih akcija u borbi protiv organizovanog kriminala postao nezaobilazan partner u regionu i na međunarodnoj sceni.

Dačić je posebno istakao akciju "Zona" u kojoj je razbijen lanac
krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi i akciju
"Armagedon" koja je pokazala odlučnost u borbi protiv dečje
pornografje i zloupotrebe dece putem interneta.

"Siguran sam da bi naš zajednički cilj trebalo da bude region jugoistične Evrope sa najmanjom mogućom stopom kriminaliteta", rekao je Dačić.

"Srbija je potpuno spremna da sve aktivnosti obavlja u skladu sa evropskim standardima policijskog rada i da Nacionalna strategija i visoko postavljeni standardi u borbi protiv organizovanog kriminala garantuju da će Srbija biti pouzdan partner zemljama u regionu", poručio je Dačić.

Otvarajući u Beogradu dvodnevnu ministarsku konferenciju o regionalnoj saradnji u borbi protiv organizovang kriminala, Tadić je naveo da organizovani kriminal nije generator korupcije i da je danas prošlost ono što je bilo karakteristika devedesetih godina.

"Srbija, a verujem i zemlje jugoistočne Evrope, više nisu nisu utočište za organizovani kriminal. Organizovani kriminal zna da u Srbiji može naići samo na sistemski rat", kazao je Tadić.

On je rekao i da Srbija u pogledu organizovanog kriminala više nije ista zemlja kao ranije i da su ključni šefovi mafije u zatvoru i služe višedecenijske kazne, ili su u bekstvu, a Srbija nikada neće odustati od toga da ih privede pravdi.

Predsednik Srbije je kao uspeh borbe protiv organizovanog kriminala naveo zaplenu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike i razbijanje grupe Darka Šarića, kao i oduzimanje imovine stečene krivičnim delom, vredne 360 miliona evra.

On je ukazao da je za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala neophodna regionalna saradnja i da će Srbija pomoći zemljama u regionu da se bore protiv toga.

"Postoji politički ambijent koji pogoduje razvoju organizovanog kriminala, kao što u Srbiji i mnogim okolnim zemljama ne postoji takav politički ambijent", istakao je Tadić i ukazao na značaj reforme pravosuđa u Srbiji, što je doprinelo borbi protiv organizovanog kriminala.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2011. 13:55
Flekavi sta je sa Srbima na barikadama ? Bando ZUTOCRVENA svi cete zavrsiti u Zabeli !
Utorak 29.11.2011. 14:11
Nismo utociste Kriminalcime, tako je Borhane, jer Kriminalci i lopovi vladaju u ovoj Zemlji.
Utorak 29.11.2011. 15:42
Tebi samo fale fasisticka obelezja- CRNI BORISE ! Zasto nisi gledo kako OBILIC PARA CREVCA MURATOVA u filmu Boj na KOSOVU. MOZDA SLICNO DOZIVIS ili ce te crne nocne more- KAD TAD STICI. NISTA NISI NAUCIO IZ SRPSKE ISTORIJE CRNI BORISE .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online