Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
45
Subota 03.12.2011.
18:02
Vestionline A

Tadić zahteva pristanak kosovskih Srba

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je rešenje problema upravljanja administrativnim prelazima do kojeg se došlo u dijalogu Beograda i Prištine usklađeno sa srpskim nacionalnim interesom. On je istakao da rešenje ne podrazumeva elemente takozvane državnosti Kosova i da od Srba na severu Kosova zahteva da ga podrže. "Rešenje nije idealno, ali ja čvrsto stojim iza njega", istakao je Tadić.

Boris Tadić

"Ja verujem da kosovski Srbi treba da prihvate ovo rešenje. Ja tražim, zahtevam od njih da prihvate postignuto rešenje", rekao je predsednik Srbije novinarima u Berlinu.

Tadić je dodao da to "ne traži samo od građana već pre svega od lidera kosovskih Srba koji sada ne smeju da se sakrivaju iza građana".

Predsednik Srbije je dodao da se to odnosi i na njegove političke oponente u Beogradu koji smatraju da o svim pitanjima treba da odlučuju samo građani.

"Onda nam vlada ni institucije političkih predstavnika građana ne bi ni trebali već bi organizovali reeferendum za svako od ovih pitanja, ali nijedna drzava ne može tako da funkcioniše", rekao je Tadić.

Od vođa kosovskih Srba on, kako je rekao, "očekuje da ne blokiraju primenu juče postignutog sporazuma".

"Niko nije potpuno zadovoljan"

"Postigli smo ono što je u ovom trenutku bilo moguće postići. Ovim rešenjem ni jedna strana neće biti u potpunosti zadovoljna", rekao je predsednik Tadić.

Tadić je istakao da sporazum razume isključivo kao sporazum o administrativnim prelazima, a nikako kao sporazum o granicama i još jednom ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

On je u prilog tome naveo da u postignutom rešenju nema državnih simbola takozvane države Kosovo, nema carinika koji bi obavljali svoju carinsku dućnost već će biti samo posmatrači.

"Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova niti će to učnit u budućnosti", rekao je Tadić.

On je još jednom izrazio žaljenje sto su povređeni vojnici Kfora, ali i brojni srpski građani.

Subota 03.12.2011. 18:11
теби је најбоље решење да се сам убијеш...
Subota 03.12.2011. 18:24
Niko srbe nije terao u pregovore da bi sada vadili maksimum. Svesno ste usli U PRIHVATLJIVU STETU. To je bila vasa zelja "EVROPA NEMA ALTERNATIVU". Mi nismo ucestvovali u tome tako da nemate pravo da trazite od nas da vas podrzimo. Mi biramo Rusiju, Kinu i ostale samo ne Evropu, jer smatramo da tamo nemamo sta da trazimo. Uvek su nam postavljali ultimatume, nikad dobronamerni prema nama i tamo su siptari odavno zagadili Evropu sa mrznjom prema srbima. Trazimo da nam sada nadjete alternativu Evropi kako bi spasili Kosovo i Srbiju i u ekonomskom i u politickom smislu. Povucite Borka jer usao je u formu potpisace i ono sto vi mozda neznate.
Subota 03.12.2011. 18:17
Ja ne mogu da verujem ko je nama predsednik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online