Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.12.2011.
16:13
Vestionline A

Dačić: Oštrijom kontrolom protiv lažnih azilanata

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će biti pooštrene kontrole na graničnim prelazima, kako bi se sprečilo da lažni azilanti odlaze u zemlje Evropske unije (EU), ali je ukazao da tom prilikom neće biti primenjene bilo kakve mere koje bi se mogle smatrati kršenjem ljudskih prava.

Ivica Dačić

Dačić je, posle sastanka sa predstavnicima romske zajednice, rekao da su ministri unutrašnjih poslova EU usvojili predlog kojim se u slučaju povećanog priliva lažnih azilanata za zemlje Zapadnog Balkana može suspendovati vizna liberalizacija.


Srbija ima problem sa lažnim azilantima, a najveći broj njih su Romi i Albanci. Zajednički interes je da svima kažemo da nema potrebe da odlaze iz Srbije i ako je u pitanju ekonomski interes da to rešimo u Srbiji, rekao je Dačić.


Dačić je upozorio da lažni azilanti prave problem čitavoj državi i doprinose stvaranju animoziteta prema Romima.


Nama je u interesu, rekao je Dačić, da pripadnike romske zajednice uključujemo u državne institucije, policiju, jer rad policije ne može biti uspešan, bez saradnje sa lokalnom zajednicom.


Dačić je podsetio da usvajanjem Zakona o prebivalištu i ličnoj karti omogućeno da veliki broj Roma dobije dokumenta, time što kao prebivalište može da prijavi centar za socijalni rad.


Predstavnik romske nacionalne manjine Nenad Tairović zahvalio se predstavnicima MUP na saradnji i pomoći u rešavanju socijalno-ekonomskih problema romske populacije.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2011. 18:45
Muslimani i siptari sa Kosmeta, bilo gde u Srbiji mogu kod tvojih policajaca za nekoliko stotina evrica da dobiju prijavu boravka a time i pasos. Sa istim tim pasosom idu u zemlje EU, prijavljuju se na azil i u istoj toj prijavi pisu sve najgore o Srbiji, Srbima, posebno o policiji koja vrsi represu nad njima?! A ti nama pricas pricu, i to predizbornu!
Sreda 14.12.2011. 17:16
А после избора ако навата или купи наивне Србе, а изгледа да хоће, враћа се на стару преливодску причу! Укључи мозак Србине, бар се мало потруди!!!
Četvrtak 15.12.2011. 11:23
I kako posle svega toga da nas prime u EU? A da ne pricam kako nas predstavljaju u Nemackoj, kao ubice, nasilnici, pljackasi.... Uzas! Bolje su rangirani Turci od Srba, to ce vam svaki Srbin koji zivi u inostranstvu reci. Bila sam ogorcana u Srbiji sto nisam mogla da dobijem posao, a sada ne mogu da ga dobijem jer sam Srpkinja. Ne zna se sta je gore!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online