Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Nedelja 18.12.2011.
10:10
Blic A

Korać: Razmišljam da tužim Čovića

Izjava Nebojše Čovića kako je cela vlada znala da će premijer Zoran Đinđić biti ubijen, zaslužuje gnušanje i razmišljam da ga tužim zbog toga, kaže za profesor Žarko Korać, član vlade ubijenog premijera.

Svako ko izjavi da je vlada znala za atentat na Zorana Đinđića samo zbog takve izjave bi trebalo da završi na sudu: Žarko Korać

- Svako ko izjavi da je vlada znala za atentat na Zorana Đinđića samo zbog takve izjave bi trebalo da završi na sudu. Sa gnušanjem odbacujem takve tvrdnje - kaže profesor Korać, koji je predsednik Komisije zadužene da ispita sistem obezbeđenja premijera Đinđića nakon atentata, piše Blic.

On navodi da apsolutno niko drugi u vladi, osim Čovića, nije bio upoznat sa pismom koje je februara 2003. Milorad Ulemek Legija (inače pravosnažno osuđen za organizaciju atentata na premijera Đinđića 12. marta 2003) poslao Velimiru Iliću i u kojem ga poziva da "novim 5. oktobrom" zbace tadašnju vladu.

- Ulemeka nikada nisam video ili razgovarao s njim, kao ni većina članova vlade. Postavljam pitanje kako je on izabrao baš te osobe da im piše pismo, o kojem oni nisu obavestili nikog u vladi. Za to pismo sam čuo tek iz medija - kaže Korać.

Komentarišući Ilićeve navode da je o pismu navodno obavestio premijera Đinđića, profesor Korać je samo rekao:

"Ako se neko poziva na mrtvog čoveka, to ne zaslužuje komentar".

Krivičnu prijavu su 14. decembra protiv Čovića i Ilića podnele Đinđićeva majka Mila i sestra Gordana Đinđić Filipović, posredstvom advokata Srđe Popovića. U prijavi se navodi da su Čović i Ilić krivi jer nisu prijavili "pripreme za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak".

Čoviću se stavlja na teret i da je "zajedno sa osobama koje su već pravosnažno osuđene za ovo delo, izvršio krivično delo podstrekavanja na ubistvo predstavnika najviših državnih organa".

Inače, Komisija kojom je predsedavao Korać zaključila je da mora da se sprovede unutrašnja istraga u MUP i BIA povodom sistema obezbeđenja premijera Đinđića i dala je preporuku da se to uradi u roku od 45 dana. Međutim, to do danas nije učinjeno.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.12.2011. 13:33
Човић је велики смрад од човека али је симтоматично да се поводом ове његове изјаве осећају прозванима баш љигавци типа Кораћ, Мићуновић и слични. Кривичну пријаву против Човића и Илића су поднеле Ђинђићева мајка и сестра. А какав је став удове му Руже? То је ипак интересантно за широке народне масе. Него, шта ли нам ради Наташа Беквалац?
Nedelja 18.12.2011. 10:27
Ja bih tebe osudio onako bez suda , po titovoj semi.. Uvek se iznerviram kad vidim neku od ovih izdajnickih faca..
Nedelja 18.12.2011. 10:27
U VECINI SLUCAJEVA SE ZNA. Niko pecenicu i badnjake za bozic ne sprema 7-og Januara! NARUCUJE SE DOSTA PRE, a 5-og pocinje priprema, 6-og se pece i 7-og ide obicaj u ranim jutarnjim satima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online