Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 21.12.2011.
17:09
Vestionline A

Veselinovićevo hapšenje politički čin

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić izjavio je danas da je hapšenje biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića video kao politički čin i neku vrstu ponovnog ulagivanja Zapadu.

"Objavljivanje te vesti i vezivanje za paljenje barikada je eksplicitan politički čin. Ja to odvajam od pravne priče i to je neka vrsta ponovnog ulagivanja Zapadu", rekao je Aligrudić.

On je novinarima u Skupštini Srbije izjavio da su barikade postojale i postojaće i bez braće Veselinović.

Barikada će biti i bez braće Veselinović: Miloš Aligrudić
 


"To najbolje dokazuje da hapšenje nema veze s tim, a sa čim ima, morate da pitate Borisa Tadića", zaključio je Aligrudić.

Poslanik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović smatra da policija mora da otkloni svaku sumnju u vezi sa dešavanjima na Jarinju, situacijom na Kosovu i tim ko je organizovao barikade.

"Srpski pokret obnove je prvi izneo ono što su na Odboru za bezbednost službe saopštile, a što je proglašeno za državnu tajnu. Lideru SPO Vuku Draškoviću je kasnije prećeno da će krivično odgovarati zbog istine koju je izneo građanima Srbije", istakao je Jugović.

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić podsetio je da su prošla dva i po meseca otkako su LDP i SPO počeli da govore da postoje indicije da grupa okupljena oko Zvonka Veselinovića stoji iza najekstremnijih oblika nasilja na severu Kosova.

Prema nama, rekao je Đurić, su bile uperene optužbe da za izdaju, odavanje državne tajne, za ugrožavanje interesa na severu Kosova.

"Danas kada je Veselinović u pritvoru ne možemo da se oslonimo na informacije koje dolaze iz policije. Oni koji su imali razumevanje za njegovo ponašenje i predstavljali ga kao zaštitnika srpskih interesa na Kosovu, danas moraju da daju odgovore na pitanje zašto su to činili i da li su pre dva ili tri meseca imali informacije o kriminalnim aktivnostima", rekao je on.


Đurić je izrazio nadu da ova priča neće trajati tri dana i da "nećemo doći u situaciju da Veselinović dokaže da je trgovački putnik i da teškim radom hrani porodicu, te da se neće uskoro naći na slobodi, kao što se dešavalo sa nekim sličnim nacionalnim herojima u zemlji".

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2011. 18:18
Ovo je postalo vec bolesno... Gde NATO-vci upru prstom ,nasi hapse. Bojim se ako se Merkal razmase rukama u nekom razgovoru da ce pohapsiti sve gradjane SRBIJE.
Sreda 21.12.2011. 21:41
Било који непријатељ Србије може да оптужи било ког Србина, а поданичка власт одмах удовољи без поговора. Издајници мисле да ће тако одобровољити своје газде, а они им узваћају новим ултиматумима. Докле?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online