Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.12.2011.
00:13
Danas A

Veselinović se sklonio od Euleksa?

Spekuliše se da je Zvonku Veselinoviću dojavljeno da Euleks sprema njegovo hapšenje i da bi mu bilo bolje da bude uhvaćen u Srbiji sa blažom optužbom.

Kako Danas nezvanično saznaje u severnoj Mitrovici, u tom gradu je, i u srpskim i u međunarodnim krugovima, najaktuelnija spekulacija da je Zvonku Veselinoviću dojavljeno iz bezbednosnih krugova u Beogradu da Euleks sprema njegovo hapšenje zbog organizovanja nereda i napada na pripadnike Kfora na barikadama kod Jarinja i sela Jagnjenica na severu Kosova.

Zvonko Veselinović

Prema nezvaničnim informacijama, Veselinoviću je iz Beograda poručeno da je bolje za njega da bude uhapšen u Srbiji, zbog sumnje da je švercovao oružje, jer je to blaže krivično delo od onog za koje bi ga teretio Euleks.

Takođe, Veselinoviću je navodno garantovano da će u Srbiji imati "fer suđenje", za razliku od kosovskog pravosuđa, koje bi bilo pristrasno.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, Veselinović je viđen ujutru na dan hapšenja u kafiću u Kosovskoj Mitrovici, gde je pio kafu, i ništa nije ukazivalo na to šta će se desiti koji sat kasnije. Izvor tvrdi da je Veselinović redovno odlazio u centralnu Srbiju, ali "alternativnim putem". Kako piše ovaj list, na tim putevima je prisutna samo srpska policija, i to na delu centralne Srbije.

Kako saznaje u Euleksu, nije bilo koordinacije srpske policije i te misije EU pri hapšenju Veselinovića. Izvor u Euleksu navodi da je njima iz Beograda stalno ukazivano da srpski državni organi nemaju dovoljno dokaza protiv Zvonka Veselinovića kako bi bio procesuiran.

Braća Veselinović nalaze se "na tapetu" medija u Prištini i Beogradu već nekoliko meseci, koji ih uglavnom označavaju kao vođe organizovanog kriminala na severu Kosova.

Nedavno je i komandant Kfora Erhard Drevs zvanično izjavio da je Zvonko Veselinović glavni organizator septembarskih nereda na Jarinju, dok je nasilnu grupu u Jagnjenici, krajem novembra, navodno predvodio njegov brat Žarko.

Nakon tih optužbi, Euleks je protiv Zvonka pokrenuo istragu zbog organizovanja nereda. On je više puta demantovao te tvrdnje, kao i spekulacije da je šef "podzemlja".

U brojna krivična dela s kojima se Zvonko Veselinović povezuje su šverc goriva, trgovina oružjem i drogom, ali i pretnje šefu beogradskog tima za dijalog s Prištinom Borislavu Stefanoviću, koji zbog toga navodno nije smeo da ide na neke barikade, piše list Danas.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.12.2011. 01:14
Covek je mala beba sta sve rade "srpski" zvanicnici i predstavnici vlasti... I PATRIOTA. Oni to - nesu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online