Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 25.12.2011.
14:33
Beta A

"Srbska akcija": Očistićemo kasarnu od neokomunista i gejeva

Aktivistima udruženja građana koji su "zauzeli" kasarnu u Novom Sadu, s ciljem da je pretvore u dom nevladinih organizacija, stigle su pretnje od ekstremističke organizacije koja sebe naziva "Srbska akcija", potvrđeno je Beti u kasarni.

Ekstremistička organizacija: Srbska akcija

"Srbska akcija" je u saopštenju za javnost najavila da će "očistiti kasarnu" od "udruženih grupica neokomunista, narkomana i homoseksualnih izopačenjaka".

Slično saopštenje "Srbska akcija" koristila je svojevremeno kako bi skrenula pažnju javnosti na, kako su naveli, "cigansko nasilje" u Leskovcu.

"Ne dozvolite da vam komšiluk postane stecište narkomana. Novi Sade, ustani i suprotstavi se!", navela je "Srbska akcija".

Aktivisti koji su zauzeli kasarnu "Arčibald Rajs" u Futoškoj ulici, koja se nalazi u širem centru grada, i sinoć su spavali u tom objektu. Oni i za večeras pripremaju u kasarni predstave, projekcije filmova i performanse, di-džejeve i žonglere. Najavili su da će od danas biti organizovano i "porodično popodne", namenjeno svima koji bi da se prošetaju posle nedeljnog ručka i sa prijateljima popiju čaj ili kuvano vino.

Pripadnici vojne policije tražili su od njih prekjuče da napuste kasarnu, što su aktivisti odbili.

Oni su naveli da je ta kasarna stajala pet godina prazna i zatražili od gradskih vlasti da kasarnu prevedu u gradsko vlasništvo i da je daju na korišćenje nevladinim organizacijama, po ugledu na isti model u pojedinim susednim i evropskim drzavama.

Oni smatraju da kasarna ne treba da bude prodata u komercijalne svrhe. Inicijativa za Društveni centar je pokret više udruženja građana i pojedinaca koji je nastao kao reakcija na problem nedostatka prostora za nezavisne društvene, sportske, obrazovne i kulturne aktivnosti.

Nedelja 25.12.2011. 16:07
Подржавам протеривање болесника из тзв.НВО!Шта они имају тражити у једној касарни када су,до јучер,бежали од војске к'о ђаво од крста?!
Nedelja 25.12.2011. 15:01
NVO koje uveliko finansira vlada Srbije, pa mu njihov naziv dodje kao zesca kontradiktornost, sredstvima koje imaju neka sebi nadju adekvatan prostor pod zakup ili nek se ugase. Ionako rade protiv interesa Srba i Srbije. Sa druge strane, ako bi njihovo "useljavanje" odgodilo da ova kasarna dozivi istu sudbinu kao ona u Nisu ( prodali, odnosno poklonili je navodnim amerikancima), onda bi moglo i biti neke koristi od ovih antisrpskih aktivista time sto ce spreciti svoje kolege iz vlasti da bas sve rasprodaju.
Nedelja 25.12.2011. 17:14
Napolje, pa trazite legalnim putem prostorije od opstine .Sta je sad ovo - anarhija ... obija se i upada u zgrade ko kako hoce. Da su kojim slucajem usle neke porodice sa decom koje nemaju krov nad glavom, bilo bi 3000 policajaca da ih izbace napolje na zimu i izbacili bi im stvari kroz prozor. Ili se policija plasi pretnji da ce ih ovi obijaci tuci MOTKAMA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online