Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 26.12.2011.
13:05 >> 15:13h
Beta A

Policajci blokirali Nemanjinu

Oko 1.500 policajaca okupilo se danas na protestu ispred Vlade Srbije u Beogradu, a Nemanjina ulica u kojoj ze nalazi zgrada vlade zatvorena je za saobraćaj.

Nezavisni sindikat policije za podne je najavio protest tražeći poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u i uslova rada policajaca.

Nezavisni sindikat policije zahteva poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih i uslova rada policije. Osnovni zahtev je da svim zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova bude isplaćeno dodatnih 10.000 dinara. Član Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Blažo Marković rekao je okupljenima da očekuju da ih "ubrzo" primi premijer Mirko Cvetković.

"Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da nema para za ispunjenje zahteva, ali mi mislimo da država ima sredstava da reši ovaj problem", rekao je Marković. On je rekao i da "neke kafe-kuvarice imaju veće plate od policajaca".

Da podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ranije je apelovao na zaposlene u tom ministarstvu koji su članovi Nezavisnog sindikata policije da prekinu štrajk jer je postignut maksimum u ispunjavanju njihovih zahteva.

"Mi više nemamo gde, ovo je najviše što smo mogli da ostvarimo u ovom trenutku", rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice. On je kazao da se ne može brzo popraviti položaj policije posle dugog niza godina "stalnog sunovrata budžeta".

"Pred nama je zadatak da u narednim godinama ono što smo uspeli sistemski da rešimo pretočimo u jedan viši nivo plate, koji će moći da zadovolji potrebe i koji će odgovarati policijskom poslu", rekao je on.

Dačić je rekao da su u ovom trenutku postavljene osnove, odnosno da je izmenjen Zakon o policiji i da će od 1. januara početi da se primenjuje Posebni kolektivni ugovor. On je kazao da će od sledeće godine biti izdvojene više sredstava
za potrebe MUP-a.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.12.2011. 14:12
kod pandura se sve svodi na dodatnih 5000-10000 dinara, čuvaće lopove, pedere, hapsiće Srpske heroje, tući će narod, šta god treba samo ako im se isplati jednokratna pomoć od 5000 do 10000 dinara
Ponedeljak 26.12.2011. 16:31
Nisam siguran da gospodin '' Lesandar '' kako se već potpisao ima predstavu šta je policija i na koji način to funkcioniše. Ako je negde zapošljen zamolio bih ga da svome poslodavcu kaže da neće da radi ono što mu je u opisu radnog mesta i videće šta će mu se desiti. Lako je pričati kako policija ne radi svoj posao a u svom komentaru i sam kaže '' naplaćuju kazne ''. Zašto mu to smeta, pa i to je posao policije. Da se razumemo nisam za iživljavanje bilo koje vrste, bilo da su u pitanju ljudi ili životinje, ali svi mi grešimo i snosimo posledice za svoje greške. Zar nije iživljavanje i psovanje i pljuvanje policajaca kada rade svoj posao. Podrška policiji
Ponedeljak 26.12.2011. 22:17
Lesandre, NEMAS POJMA O ZIVOTU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online