Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 11.01.2012.
15:49
Vestionline A

Izbeglička udruženje u pokretu koji osniva SNS

Koalicija udruženja izbeglica potpisala je danas u Beogradu Sporazum o saradnji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u zajedničkom cilju da posle izbora u Srbiji dođe do promene vlasti i formiranja nove vlade koja će raditi u interesu svih građana, rečeno je danas posle potpisivanja sporazuma.

Na konferenciji za novinare u SNS, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je najavio da će se iduće sedmice širokom narodnom pokretu priključiti još udruženja i organizacija i poručio da "promene u Srbiji ne može niko da zaustavi, ni (predsednik Srbije i Demokratske stranke) Boris Tadić ni (Dragan) Đilas" i da ne mogu na silu da
spreče volju naroda.

Foto: arhiva

Posle potpisivanja sporazuma na konferenciji za novinare u prostorijama SNS, predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta kazao je da je većina udruženja koje čine tu koaliciju podržala sporazum sa naprednjacima i tako postala deo širokog narodnog poktreta koji predvodi SNS.

Linta je naveo da su izbeglička udruženja partneri SNS i da će Koalicija udruženja izbelica pozvati sve izbegle iz BiH, Hrvatske i Slovenije da glasaju za naprednjake na predstojećim izborima.

"Koalicija udrženja izbeglica pozvaće sve prognane i izbegle i sve građane poreklom iz BiH, Hrvatske i Slovenije da daju svoj glas budućem širokom narodnom pokretu i da posle izbora dobiju novu vladu koja će voditi novu politiku u interesu svih građana", kazao je Linta.

On je naveo da sadašnja Vlada Srbije nije ispunila očekivanja izbeglica i da vodi "politiku lažnog pomirenja preko leđa izbeglih". Prema njegovim rečima, naprednjaci su se sporazumom obavezali na politiku aktivne podrške izbeglim i prognanim i drugim oštećenim građanima u ostvarivanju njihovh imovinskih i drugih stečenih prava, podršku zahtevu izbegličkog udruženja da se uspostave isti standardi u suđenjima za ratne zločine i rešavanju pitanja nestalih.

Linta je dodao da je SNS podržao inicijativu Koalicije udruženja izbeglica da Skupština Srbije usvoji rezoluciju o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih iz republika bivše Jugoslavije, kao i incijativu da se osnuje fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.01.2012. 18:38
Bojim se ovih isto koliko i Tadije i njegove bande ! Probajte da procitajte ba nesto na sajtu Dveri srpskih koji izlaze na izbore jer nemogu da gledaju ni poziciju ,a ni ovakvu opoziciju ! Citajte da ne bude kasno !
Četvrtak 12.01.2012. 08:04
He he, Nikolic i Vucic nakon sto su skoro videli od Dveri kako formiraju narodni poret i sami kopirali tu ideju. Iako su 20 godina u politici pre se nisu setili narodnog pokreta. Ovo je sve smisljeno kako bi se jedina prava alternativa (Dveri) ovoj vlasti sprecila da dodje na vlast. Zato ih svi mediji i raznorazni istrazivaci javnog mnenja bojkotuju medjutim skoro su eizbori objavili kako po njihovim israzivanju Dveri vode. A i posecenost sajta Dveri je najveca od svih stranaka u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online