Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 12.01.2012.
17:39
Beta A

Državnom vrhu prete mnogi?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da okrivljeni za unošenje oružja u banjalučku dvoranu Borik Boško Stanišljević poznaje Ljubana Ećima, kojem je suđeno u Specijalnom sudu u Beogradu, ali da tek treba ispitati kakve je vrsta tih odnosa i ima li veze sa pronađenim oružjem.

Ivica Dačić

Mediji su javili da je Stanišljević bio "na vezi" sa Ećimom, nekadašnjim funkcionerom Državne bezbednosti Republike Srpske, za kojeg se tvrdi da je u poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, optuženim za ubistvo.

Prema Dačićevim rečima, državnom vrhu Srbije "prete razne strukture".

- To spada u opis posla i ne bih oko toga pravio velike spektakle, izjavio je Dačić.
Prema njegovim rečima, obaveštajne informacije treba uvek primati sa rezervom, ali im i prići na ozbiljan način, s tima da se od toga "ne prave televizijske serije".

 

Istraga će sve pokazati

Koordinator za medije Vlade Srbije Slobodan Homen izjavio je danas da će istraga pokazati da li iza slučaja Borik stoje organizovane kriminalne grupe. Homen je rekao da očekuje da istražni organi u najskorije vreme saopšte podatke o pronađenom naoružanju u hali Borik u Banjaluci, dan uoči svečane akademije povodom proslave jubileja Republike Srpske.
 

Homen je kazao da je deset najboljih policajaca iz Srbije otišlo u Republiku Srpsku i da veruje da će, u saradnji sa međunarodnim institucijama i bezbednosnim

Slobodan Homen

službama, otkriti da li iza tog slučaja stoje organizovane kriminalne grupe.

"S obzirom na količinu oružja, na eksploziv koji je pronađen, to mora da se uzme vrlo ozbiljno i istraga će pokazati da li i koje organizovane kriminalne grupe stoje iza ove ozbiljne pretnje, a možda i pokušaja atentata", kazao je Homen.

Homen je rekao da nije slučajnost da neko unese velike količine oružja kao i da "priča da je želeo da skloni oružje iz rata a da se ispostavi da je deo oružja napravljen nakon rata" ukazuje na ozbiljnu sumnju.

"Ali samo istraga će pokazati ko stoji iza toga", kazao je Homen i dodao da je Srbija imala loše iskustvo iz prošlosti kad je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i dodao da je neophodno preduzeti "sve mere da se loša iskustva ne ponove".

Policija RS je 8. januara, dan pre svečane akademije u hali Borik pronašla veću količinu eksploziva i oružja.

Radnik te ustanove Boško Stanišljević predao se policiji i priznao da je on uneo naoružanje u sportsku dvoranu. Policija sada ispituje da li je Stanišljević bio povezan sa drugim osobama i zašto je uopšte uneo naoružanje u halu Borik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.01.2012. 18:00
прети вама Буле робија ,за све коферчиће и кофере
Četvrtak 12.01.2012. 19:28
cime je BoTa izvinjakoovic zasluzio orden Republike Srpske,,,zato sto je nasilno priznao izmisljeni genocid u srebrenici...on je nesta drugo zasluzio u B.Luci, ali na zalost promasi ga.
Četvrtak 12.01.2012. 22:15
Dacicu,ti bilboksovan u glavu...svaki dan nova izjava..svaki dan nova laz...ljigava poltronska fukaro...bar jednom izjavi nesto u 10h,a nemoj to isto demantovati u 12h!!!!!Gadis mi se...genetski otpadu!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online