Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 13.01.2012.
04:21
Večernje novosti A

Nikolić: Ako izgubimo izbore, odlazim

U naš narodni pokret za promene pozvaću PUPS i Rasima Ljajića. Skoro je nemoguće da taj široki pokret ne pobedi na izborima, a ako ne budemo na vlasti, iskreno bih se našao u dilemi da li da posle 22 godine prestanem da se bavim politikom, izjavio je predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

On je u intervjuu za ”Večernje novosti” istakao da će Srbija upasti u još dublje blato, ako njegov blok ne preuzme kormilo u Nemanjinoj.

Ništa od koalicije sa DS: Tomislav Nikolić

Tadić je razjasnio zasvagda da neće biti koalicije DS i SNS. Mislite li i vi da tog saveza nema čak ni u teoriji?

- Posle ovih izbora ih sigurno precrtavam kao saveznike. Koalicija sa DS bila bi amnestija za desetogodišnju propast Srbije. Kako da idem u vladu sa njima kada su raskrčmili privredu, kada su šampioni u korupciji, kada su nas lagali o kandidaturi za EU? Da je neko zaspao 5. oktobra i da se danas probudio, da li bi znao da se nešto dogodilo? Nigde napretka nema. Nema nove zgrade ni fasade. Ima samo jedan most koji dolazi niotkuda i vodi nikuda, a koštao je toliko da je 100.000 seljaka moglo da dobije po 5.000 evra na zajam i da to sve posle vrate, kada se vrati život na selo gde je sada pustoš.

Nije baš da nemate slične stavove. Posle decembarske rampe iz Brisela, samo su SNS i DS ostali tvrdo uz politiku ”i Kosovo i EU”...

- Mi smo našu ideju o EU nijansirali od prvog dana. Nema nikakve štete od uređivanja države po evropskim standardima.

Ali očigledno je da moramo da biramo ili EU ili Kosovo. Šta biste izabrali?

- Onog časa kada se javno postavi uslov EU ili Kosovo, istog časa iz mene progovara građanin Srbije koji kaže: Kosovo je Srbija. Želim da živim časno i da mi sutra ne pljuju na grob. Ako imaju nekog drugog da preda Kosovo, neka izvoli. Tog časa prestajemo da pričamo da ćemo biti članovi EU, ali bih i tada nastavio da uređujem državu po evropskim standardima.

Imate li utisak da pričate uopšteno i da zapravo nemate konkretan plan za Kosovo?

- Vlast ništa ne reševa, a stalno pita mene kako bih postupio. Niko u Srbiji i ne zna šta oni rade sa Kosovom. Još u julu su se dogovorili o formiranju granice. Čak su doneli i uredbu kako se prelazi granica sa KiM. Odakle im uporište u Ustavu za taj potez? Sve što Tadić uradi udaljava Kosovo iz Srbije. Zato mu i govorim da rešavanje tog pitanja ne može da bude samo u rukama DS ili SNS. To mora da reši narod na referendumu. Ali pre toga moramo da kažemo šta je naš stav. Neću da upadnem u zamku da Tadiću dajem predloge. Ja sam u opoziciji. Moje je da u kampanji kažem šta ću da radim.


Da li podržavate referendum Srba na severu KiM i može li i to da nas udalji od dobijanja statusa kandidata za EU?

- Nema to veze sa statusom. Ti ljudi se osećaju prevarenim od strane vlasti. Što se vlast boji referenduma? Valjda dobijanju statusa škodi to što nećemo da ukinemo institucije ili Tadiću smeta referendum, jer hoće upravo da ukine institucije. Ako Srbe osudimo i za referendum, šta im preostaje? Bekstvo?

POVEZANE VESTI

Petak 13.01.2012. 05:57
koliko si vec puta,najavio da se u slucaju poraza povlacis u sumadiju u tvoje selo da peces rakiju.svaki put si bio drugi,na izborima,i nikada nisi posle odrzao rec. sada ces sa krkobabicem da pravis koaliciju,pa njegov poslednji prijatelj je umro krajem prosloga veka! hahahahhaha
Petak 13.01.2012. 07:43
Иди већ једном .да се Србија спаси од тебе и осталих страних ПЛАЋЕНИКА
Petak 13.01.2012. 07:54
Ма слободно можеш да одеш са свим својим "успесима" у дело праве професије твоје, једном и нама да сване!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online