Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 13.01.2012.
13:58
Vestionline A

Funkcioneri traže ostavku Draškovića; SPO: Zahtev je falsifikat

Predsednici četiri opštinska odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) u Beogradu i tri odbornika u skupštinama opština zatražili su danas neopozivu ostavku lidera stranke Vuka Draškovića. Potpredsednik SPO Aleksandar Jugović tvrdi da je u pitanju prljava politička igra, a da su poslati zahtevi za ostavkm zapravo falsifikat.

Prljava predizborna igra ili nezadovoljno članstvo stranke

U pisanom zahtevu, dostavljenom i medijima, kao razlog zašto se traži Draškovićeva ostavka navode se kršenje Statuta i Programa stranke, odluka Šestog sabora, kao i "zbog sveopšteg stanja u SPO".

Zahtev su uputili predsednik opštinskih odbora SPO Voždovac Ljubomir Sokolović, Rakovica Momčilo Šajić, Vračar Ružica Vemić i Mladenovac Vladan Ivanović.

Ostavku Draškovića su, zajedno sa njima, zatražili i odbornici SPO Marija Obradović iz Skupštine opštine Mladenovac, Aleksandra Kovačević iz Palilule i Zoran Velisavljević sa Voždovca.

Isti zahtev juče su potpisali i odbornici SPO-a iz Bora.

Kako je objašnjeno u zahtevu, posle 21 godine od osnivanja, SPO danas ima najmanju podršku i poverenja građana i doveden je na ivicu opstanka, za šta je, pre svega, odgovoran predsednik.


Potpisnici ističu da, kao ljudi koji su veliki deo svog života uložili u SPO, ne žele i ne mogu da ne reaguju na stanje u kojem se stranka nalazi u ovom trenutku.

"Zato, kao jedini spas za stranku vidimo ostavku sadašnjeg predsednika i hitnu reorganizaciju SPO, kako bismo spremno dočekali sledeće izbore", navode potpisnici zahteva.

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović rekao je danas da zahtev za neopozivu ostavku lidera stranke Vuka Draškovića predstavlja falsifikat i lažno predstavljanje, jer su neki od potpisnika već smenjeni, dok su neki demantovali da su bilo šta potpisali.

"U pitanju je medijska i politička hajka koja se vodi protiv SPO zbog Preokreta, potpuno ista kao i devedesetih godina za vreme Miloševićeve vladavine", rekao je Jugović.

On je napomenuo da je faks sa zahtevom za ostavku Draškovića pušten sa privatnog broja telefona, a ne iz službenih prostorija stranke. Jugović kaže da očekuje "svakakva podmetanja" i da predstojeća kampanja bude najprljavija kampanja u istoriji Srbije, jer mnogima ne odgovara ulazak zemlje u Evropsku uniju.

Novinskoj agenciji FoNet faksom je stigao zahtev da Drašković podnese ostavku, u kojem se, kao potpisnici, navode predsednici četiri opštinska odbora SPO u Beogradu i troje odbornika u beogradskim opštinama.

POVEZANE VESTI

Petak 13.01.2012. 13:59
AHAHAHAHAHAHAHAHA.. JOJ SA KOLIKO HUMORA NAS DANAS ČASTE VESTI... nemojte bre više o ovim ispranim likovima u koje ni njihove porodice više ne veruju... samo ne zaboravite da povučete vodu...
Petak 13.01.2012. 14:06
smesni su i jadni ujedno good by forever spo
Subota 14.01.2012. 06:03
Grupni portret sa moronom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online