Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 15.01.2012.
16:04
Beta A

"Vojvodina putokaz Srbiji na putu ka EU"

Poslanik Evropskog parlamenta i bivši ministar spoljnih poslova Slovenije Ivo Vajgl izjavio je da Vojvodina može da bude "putokaz" Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Vajgl: Vojvodina može da pokaže Srbiju putu u EU
 


"Vojvodina može da bude putokaz za Srbiju i na putu modernizacije pogleda

Beograda, umesto pribegavanja starim, istorijskim stereotipima, koji opterećuju srpsku politiku", rekao je Vajgl za novosadski Dnevnik.
 

Dodao je da ga je na takvo razmišljanje podstakla i činjenica da Vojvodina ima u Briselu svoje predstavništvo, kao što ga imaju mnoge druge regije država-članica EU.
 

Ivo Vajgl

Vajgl je izrazio očekivanje da će Srbija već danas, kao potencijalna zemlja-kandidatkinja, početi politički da se postavlja kao deo evropske porodice naroda, da kao svoje prioritete stavlja pitanja modernog vremena, da nastavlja da traži puteve saradnje sa susedima.
 

Vajgl je rekao da se od Srbije očekuje i da, kada je reč o položaju Srba van Srbije, ne ide dalje od legitimnog i međunarodno-pravno zasnovanog zalaganja za zaštitu njihovih prava.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.01.2012. 16:14
Како то Војводина може да буде путоказ Србији? Па зар Војводина није само један део Србије, или смо ми нешто пропустили, празнујући ових дана? Ово је последње и директно упозорење! Ово ЕУ лудило се мора под хитно и што пре зауставити ако желимо да Србија постоји!
Nedelja 15.01.2012. 17:02
Pederu slovenski, Vojvodina je jos uvijek Srbija, znamo kako se pocinje sa unutrasnjim mijesanjem u tudje drzavne poslove. Da je Srbija ozbiljna drzava, ostro bi diplomatski reagirala na tvoja blebetanja. Vi dobro znate iz licnog iskustva kako se razbija jedna drzava, jer za vrijeme YU ste iskoristili YU diplomatski vrh ( posto je bio vas ) da pregovarate u Briselu o otcijepljenju Slovenije. Ako imas koji " savjet " sacuvaj ga za vas same, niste dozvolili Srbinu da vam bude premijer, iako je pobijedio na izborima ! Cisti prvo ispred svoga praga!!!
Nedelja 15.01.2012. 18:40
Vajgl je rekao da se od Srbije očekuje i da, kada je reč o položaju Srba van Srbije, ne ide dalje od legitimnog i međunarodno-pravno zasnovanog zalaganja za zaštitu njihovih prava. Ето шта уствари жели србима. Растурање Србије и српског народа то је њихов циљ зато и помињу Војводину као да она није део Србије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online