Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.01.2012.
14:24
24 sata A

Srbija nastavlja istragu o Dobrovoljačkoj

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu potvrdilo je da nastavlja istragu o "slučaju Dobrovoljačka" bez obzira na odluku Tužilaštva u Bosni i Hercegovini da obustavi istrage protiv 14 lica u tom predmetu.

Napad na kolonu JNA uprkos dogovoru

Tužilaštvo BiH je istragu o zločinima u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu pokrenulo u oktobru 2006. godine, dok su pravosudni organi Srbije istragu o ovom slučaju pokrenuli u decembru 2008. godine.

"Republika Srpska apsolutno ne može da ima bilo kakvo poverenje u Sud i Tužilaštvo BiH. Nastaviću da se borim protiv tih monstruma, jer služe samo za osudu jednog naroda", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Zbog slučaja "Dobrovoljačka" po poternici iz Srbije prvo je u Londonu bio uhapšen Ejup Ganić, a prošle godine u Beču i Јovan Divjak. Obojica su u ekstradacionom postupku oslobođeni.

Prema podacima Centra za istraživanje ratnih zločina RS, u napadu pripadnika Armije BiH, Teritorijalne odbrane i Zelenih beretkina kolonu JNA, koja je prema dogovoru mirno napuštala Sarajevo, poginula su 42 čoveka - 10 oficira, 28 vojnika i četvoro građana, a po nacionalnoj strukturi među stradalima su bila 32 Srbina, šest Hrvata i četiri Bošnjaka.


Vekarić: Gorak osećaj i selektivna pravda

Bruno Vekarić

Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije i porptarol tog tužilaštva Bruno Verakić izjavio je danas da odluka tužilaštva o BiH obustavi postupka protiv grupe lica u predmetu Dobrovoljčka ostavlja "gorak osećaj sprovođenja selektivne pravde".


Od bosanskog tužilaštva dobijamo odgovor ko nije, a ne odgovor ko jeste počinio zločin. Takav odgovor neće pomoći ni pomirenju ni poboljšanju regionalne saradnje, koja je naš prioritet, rekao je Vekarić.


Vekarić napominje i da je odgovor ko je počinio zločin važan, pre svega, za žrtve, njihove porodice i pravdu.


Prema rečima Vekarića, kroz ovakvu reakciju dobija se jasan odgovor zašto Bosne i Hercegovina nije htela da potpiše sa Srbijom sporazum o ustupanju dokaza.


Vekarić podseća da se u Beogradu vodi istraga u predmetu Dobrovoljačka, kojom su obuhvaćena i lica za koje je bosansko tužilaštvo obustavilo postupak i navodi da se ona nastavlja.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2012. 15:34
i takvi drze predavanja kako su Srbi krivi za ratove i kako su Srbi genocidni. stoka kao i ustasine, lisice lukave
Sreda 18.01.2012. 20:12
VAU....OVI KRVNICI I ZLOCINCI SU JAKO ZABRINUTI STO SRBIJA " NASTAVLJ " SA ISTRAGOM ! KOLIKO VAM JE TO VREMENA TREBALO, JOS NISTE ZAVRSILI, PA STA STE CEKALI DO SADA ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online