Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Utorak 07.02.2012.
10:14
Večernje novosti A

Koštunica: Ko hoće EU ne može s nama

Posle narednih izbora nova vlada treba da proglasi političku i vojnu neutralnost čime bi bila stavljena tačka na dosadašnju državnu politiku čiji je cilj ulazak u Evropsku uniju, rekao je Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Koštunica nudi koncept neutralnosti države

"Naša privreda trpi štetu od potpisanog SSP-a sa EU. Politička neutralnost je zato i prava osnova za ekonomski oporavak i razvoj Srbije", rekao je Koštunica u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

Koštunica je rekao da EU pokušava da "otme Kosovo od Srbije" i da je direktno ucenjuje povezujući davanje kandidature sa uspostavljanjem dobrosusedskih, odnosno međudržavnih odnosa sa Kosovom.

"Zahtevaju i ukidanje naših, državnih institucija na KiM, koje Brisel zove paralelnim. Nije valjda u interesu Srbije da bude saučesnik u stvaranju nezavisnog Kosova", upitao se Koštunica.

Predsednik DSS je rekao da EU "kakva je do juče bila više neće postojati". "Ona je u dubokoj krizi i neizvesno je da li će se preurediti u dve ili više kolona i da li će uopšte opstati", ocenio je Koštunica.

Upitan da li će se kandidovati za premijera Srbije, Koštunica je rekao da pre personalnog predloga želi da čuje sud naroda na izborima o političkoj neutralnosti kao novoj nacionalnoj politici.

"Ne vidim nijedan ozbiljan razlog zbog čega bi neko kažnjavao Srbiju jer više ne želimo članstvo u EU. Da ne govorim o tome da i u samoj EU postoji zamor i otpor njenom proširenju", rekao je Koštunica.

On je rekao da ni Švajcarska i Norveška nisu članice EU i da su "pronašle najbolji način da saradjuju sa Unijom i sa državama EU". Kako je naveo, vlast i Demokratska stranka su bez ostatka vezali svoju sudbinu za EU i za njih ništa ne znači to što zemlja zbog toga propada.

"Sa DS imamo suprotstavljene politike gotovo o svim pitanjima. Sa SNS smo spremni za ozbiljan razgovor u kome bismo izneli sve naše argumente zašto je u političkoj neutralnosti budućnost zemlje", istakao je Koštunica.

Upitan šta njegova stranka nudi kao alternativu sadašnjoj ekonomskoj politici, Koštunica je kazao da "bez razvoja zemlje ne možemo sačuvati ni naše nacionalne interese, niti odbraniti državne ciljeve".

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 10:19
Tomislav Nikolić nije ni do malog nožnog prsta ovom stamenom čoveku, koji sve vreme ima nepromenjive stavove, za razliku od SNS-ovca koji mnogo menja stavove, a kao narod to ne kapira...
Utorak 07.02.2012. 10:39
Covek odlicno govori! Srbija se nalazi u Velikom zivom blatu ! Davljenik nesme da se urla jer ce u suprotnom da brze potone i mora da pruza ruku spasiocu. Ko moze pruziti ruku spasenja, a ko ce da trazi pomoc? Ruku spasenja pruzaju samo Rusi a pomoc traze KOSTUNICA, SESELJ I DVERI, zajednicki, udruzeno! Pozdrav Kostunici, Seselju i Dverima!
Utorak 07.02.2012. 12:11
jedini političar u srbiji koji ima svoje ja.nažalost lud narod to ne vidi pa glasa za čede,tome i borise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online