Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 07.02.2012.
17:01
Beta A

Bogdanović: Referendum šteti državnim interesima"

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da je stav Vlade Srbije prema referendumu jasan, a to je da šteti državnim interesima, slabi pregovaračku poziciju i ne donosi ništa dobro Srbima na Kosovu.

"Da li je neko razmišljao, šta sutra, za mesec, dva, tri, ako ulazimo u otvoren sukob sa Vladom i državom, a svi znamo da nam bez pomoći države nema opstanka u pokrajini", rekao je Bogdanović na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju u Beogradu na kojoj je predstavio aktivnosti Vlade Srbije u pokrajini.

Goran Bogdanović

Bogdanović je izrazio žaljenje što se neki problemi na Kosovu, poput nestašice električne energije i mazuta, koriste u dnevno političke svrhe i lične interese. Ministar je kazao da niko nema nameru da kažnjava te ljude, bez obzira što "obmanjuju javnost da Vlada vrši pritisak tako što uvodi restrikcije struje, uskraćuje radna mesta i zagorčava živote građana na severu Kosova".

"To je apsolutna laž", istakao je Bogdanović i poručio građanima da problem sa restrikcijama nema veze sa Vladom Srbije, već da je reč o povećanoj potrošnji i slaboj naplati struje.

Ministar je izrazio žaljenje i zbog podela koje postoje među Srbima i poručio da

Stefanović: Referendum ne donosi dobro

 

"Zagađenje zemljišta na KiM se zataškava"

"ćemo iz tog blata izaći i opet biti jedinstveni".

Bogdanović je ukazao da za mnoge probleme za koje se optužuje Vlada Srbije ne treba tražiti odgovornost u Beogradu, već među predstavnicima lokalnih samouprava sa severa Kosova.

Predstavljajujući aktivnosti Vlade Srbije na Kosovu od 1. novembra do 1. februara, Bogdanović je ocenio da su ostvareni zadovoljavajući rezultati, s obzirom na situaciju i iskušenja. Bogdanović je rekao da je posebna pažnja posvećena položaju Srba južno od Ibra.

Ministar je ponovio da je veoma važna saradnja u rešavanju problema sa međunarodnom zajednicom i da je u tom periodu i zahvaljujući tim kontaktima sprečena samovolja Prištine da pogorša situaciju na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 17:20
Opet....Pa danima istu pricu pricate .... I Danima vas pitamo koji je razlog "da referendum nije dobar" --NEMA ODGOVORA --- Sta se krije onda iza toga ?! Odgovor treba da date , a ne ..nije dobar ,pa nije dobar ..Dosta vise
Utorak 07.02.2012. 18:14
Ne morate vise da trtljate REFERENDUM je zakazan i bice odrzan.Kada ne znate sta su nasi interesi i nas nije bas mnogo briga sta su ZUTI interesi.Da necete u NATO?
Utorak 07.02.2012. 17:17
STO TI SMETA STO LJUDI HOCE DA POTVRDE DA SU DEO SRBIJE,BOG SA TOBOM??? VASE JE SAMO DA BUJANOVAC I PRESEVO STAVITE POD KONTROLU U ROKU 24 H.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online