Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 09.02.2012.
05:27
Alo A

Tomislav Nikolić na "crnoj listi" SAD

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić ne može da uđe u SAD! On se na takozvanoj crnoj listi osoba kojima je zabranjen ulazak u tu zemlju, na kojoj je trenutno tridesetak imena, nalazi još od pre 2.000 godine, piše beogradska štampa.

Nikoliću zabranjen ulaz u SAD
 

Nikolić nije nije želeo da komentariše saznanja lista "Alo", a izbegao je da konkretno odgovori na pitanje da li mu je i dalje zabranjen ulazak u Ameriku.
 

- Ne znam, nemam takvu informaciju. Nisam ni tražio vizu, ali ako vi znate više, objavite - prokomentarisao je predsednik SNS-a.
 

Na pitanje da li planira uskoro da ide za SAD, on je ovako odgovorio:
 

-Nisam planirao u dogledno vreme!
 

S druge strane, izvor blizak Stejt departmentu tvrdi da zvanični Vašington ima više poverenja u Nikolićevog zamenika Aleksandra Vučića, koji je u međuvremenu skinut sa te liste.
 

- Nikolić ne predstavlja opasnost po bezbednost SAD, već se samo radi o proceni da je Vučić već duže vreme prihvatljiviji za američku administraciju. Međutim, dobar deo američkih političara bliskih predsedniku Obami smatra da bi saradnja sa Nikolićem trebalo da se uspostavi, tako da je moguće da predsednik SNS-a uskoro bude skinut s tog spiska. Čak se i sa Vučićem, prilkom njegovih poseta Vašingtonu, razgovaralo o toj temi - kaže sagovornik lista.
 

Inače, osim Nikoliću, ulazak u Ameriku nije dozvoljen ni Miroslavu Miškoviću, iako su mediji spekulisali da je njegovo ime izbrisano, zatim lideru Srba sa Kosova Marku Jakšiću, vrhu SRS-a, Miri i Marku Miloševiću. Sa istog spiska još nisu skinuti ni haški optuženici, među kojima su Nikola Šainović, Vojislav Šešelj, ali i vojni i policijski vrh iz vremena Slobodana Miloševića, koji se već godinama nalazi u Sheveningenu.

Nepoželjni su i dalje Radovan Karadžić i Ratko Mladić, kao i njihovi najbliži. Zanimljivo je, recimo, da se na tom spisku nalaze i imena nekih kosovksih Albanaca, iako su SAD priznale nezavisnost Kosova.
 

- Svake godine se taj spisak revidira, ali se dešava da neka imena, poput Legije ili Pavkovića, i dalje stoje. U ovom trenutku, iz Srbije u Ameriku ne može da uđe tridesetak osoba. Zvanično, Stejt depertment je nadležan za skidanje sa takozvane crne liste, ali samo na osnovu odluke predsednika SAD, koja nosi oznaku 212 F. Da dobijanje vize ne znači da možete da uđete u SAD govori i slučaj Bogoljuba Karića. Njemu je Vilijam Mongomeri posle 2000. godine odobrio vizu, ali nije mogao da otputuje, pošto se i dalje nalazio na tom spisku. Karić je tek 2004. godine skinut sa te liste - kaže sagovornik iz Vašingtona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.02.2012. 07:38
To znaci da ili nemaju poverenja u njega, boje se da ce da pokupi glasace DS-u a, posle pobeze Rusima ili je trik da mu dovedu Vojine glasace kako bi bili sigurni u jos jedan mandat BEZALTERNTIVNIH snaga. Da se pita saveznike i demokrate za Ganica i Tacija takodjer.
Četvrtak 09.02.2012. 14:04
Takticki potez zapada da bi ovaj pokupio glasove patriota u Srbiji..Ali kao i obicno..procitani su.
Petak 17.02.2012. 19:53
Nesto nije u redu,Dacic je bio isto na toj listi pa je skinut i od tada bio nekoliko puta,da mu on nije nesto smestio jer je Dacic bolji sa Tadicem?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online