Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 11.02.2012.
03:08
Alo! A

Ministarstvo za KiM ukidaju zbog Čede!

Tri najveće srpske svetinje - Kosovo i Metohija, sport i omladina - u budućoj vladi Srbije neće imati resore koji će brinuti o njima!

Ili Čeda ili Kosovo - odlučite sami na izborima
 

Čelni ljudi vladajuće koalicije već sad razmatraju da u budućoj vladi (uvereni su da će je ponovo formirati) ukinu ministarstva za Kosovo i Metohiju i sport i omladinu! Ukidanje Ministarstva za KiM biće i ustupak Čedomiru Jovanoviću da njegov LDP uđe u novu vladu jer je procena da bez njegove podrške aktuelna vladajuća većina neće moći i ubuduće da vlada.


Kako piše beogradski “Alo!“, u planu je da se resor Kosova pripoji državnoj upravi i lokalnoj samoupravi. Već sad je izvesno da aktuelni ministar za KiM Goran Bogdanović neće voditi taj sektor jer je pala odluka i da se na čelnu poziciju postavi funkcioner koji nije poreklom sa Kosova.


- Vrh DS-a je uz prećutno odobravanje ostalih koalicionih partnera nedavno razmatrao opciju da ukoliko ponovo dođu na vlast nakon majskih izbora, smanje broj ministarstava. Iako je Kosovo trenutno gorući državni problem, već duže vreme mogu se čuti primedbe da je nepotrebno i neuobičajeno da cela pokrajina bude zaseban resor. Za sada je gotovo sigurno da sledeća vlada sa demokratama na čelu neće imati Ministarstvo za Kosovo. Zbog ozbiljnih finasijskih malverzacija koje su vezane za sever pokrajine, doneta je i odluka da se rukovođenje novoformiranim sektorom poveri osobi koja nije bila na čelnim pozicijama u institucijama na severu niti je poreklom s Kosova. Jednostavno, u te finansijske tokove se mora uvesti red - rekao je izvor lista “Alo!“ iz vrha DS-a.
 

DS bez komentara

U Demokratskoj stranci nije bilo moguće dobiti zvaničan komentar povodom informacija lista “Alo!“ da je razmatrano da buduća vlada bude bez Ministarstva za KiM. Aktuelni ministar Goran Bogdanović odbijao je pozive novinara, dok je poznati broj telefona državnog sekretara Olivera Ivanovića bio nedostupan. Istovremeno, nedostupna za komentar bila je i potpredsednica i portparolka demokrata Jelena Trivan.

Inače, ovakvo pripajanje resora otvorilo bi i vrata za ulazak Liberalno demokratske partije u vladu sa demokratama i socijalistima. Naime, upravo je politika prema Kosovu glavni kamen spoticanja za buduću saradnju Borisa Tadića, Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića, a ukidanje Ministarstva za KiM relaksiralo bi unapred teške postizborne dogovore. Poznato je da liberali uslovljavaju ulazak u buduću vladu potpunim zaokretom u državnoj politici prema južnoj srpskoj pokrajini.


Istovremeno, kresanje buduće vlade poslalo bi i pozitivnu poruku međunarodnim faktorima, pre svega EU, da je Srbija spremna da konačno smanji državnu administraciju. U tom kontekstu pominje se i ukidanje Ministarstva za omladinu i sport, koje bi prema dosadašnjim predlozima bilo pripojeno prosveti, kojom u ovom mandatu upravlja potpredsednik SPS-a Žarko Obradović.

Da se o tome ozbiljno razmišlja svedoči i nedavna poruka odlazeće ministarke Snežane Samardžić Marković, koja je na oproštajnom koktelu koji joj je priredio Sportski savez Srbije poslala poruku da sport i omladina treba da ostanu zaseban sektor.

POVEZANE VESTI

Subota 11.02.2012. 03:12
STA CE OVOJ DRZAVI OMLADINA STA CE OVOJ DRZAVI SVOJA TERITORIJA STA CE OVOJ DRZAVI SPORT I ZDRAVLJE BITAN JE "OVAJ ", STO MU IME NE TREBA POMENUTI SRAMNO I DNO DNA
Subota 11.02.2012. 05:02
izgleda da se redovno drogira.mora da uzima neku zajebanu drogu.
Subota 11.02.2012. 08:41
STO SE TICE DOTICNOG IMATE CEO DOSIJE U --- TABLOIDU--- LISTU PROTIV MAFIJE..BRKIC I GLAMOCANIN SU TU O CEDI IZNELI SVE NA VIDELO! PROCITAJTE BRACO. TO TREBA NJEGOVI GLASACI DA ZNAJU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online