Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 11.02.2012.
18:01
Vestionline A

Bez restrikcija struje ako građani štede

Restrikcija struje u Beogradu neće biti samo ako svi građani budu štedeli i odgovorno se ponašali, izjavio je danas Direktor uprave za energetiku Beograda Marko Stojanović.

"Ono što je juče bio apel, danas je upozorenje, i važno je da svaki građanin da svoj doprinos. Naročito je važno da se oni koji imaju centralno grejanje ne dogrevaju na struju. To nikako ne bi smeli da rade", rekao je Stojanović televiziji B92.

Foto: Ilustracija

Stojanović je istakao da štednja mora da bude povećana i da su sistemi u Beogradu "prenapregnuti", a narednih dana opterećenje će takođe biti veliko.

"Danas, iako privreda ne radi, nije postignuta velika ušteda i sistemi ne beleže očekivano rasterećenje, što je zabrinjavajuće. Potrošnja struje je smanjena, ali nedovoljno", rekao je Stojanović.

Stojanović je rekao da će javna rasveta u Beogradu biti uključivana 45 minuta kasnije, a od večeras će se javno osvetljenje isključivati u tri sata ujutru, čime će biti ostvarena štednja na nivou naselja od 30.000 ljudi.

"Bilbordi su povezani na sistem javnog osvetljenja i nema tehničke mogućnosti da se oni daljinski isključe, nego svaki bilbord pojedinačno mora da isključi ekipa", rekao je Stojanović.

Bilten gradske uprave Beoinfo javio je da je oko 700 tona soli za posipanje ulica danas istovareno sa barže zarobljene ledom u Luci Beograd, a u Luku Beograd svakodnevno će stizati vozovi sa po 700 tona soli za posipanje ulica.

Efekti štednje struje se uočavaju

"Elektroprivreda Srbije" (EPS) saopštila je danas da se smanjuje potrošnja električne energije u domaćinstvima Srbije.

Apeli za štednju struje, koji su građanima upućivani poslednjih dana počeli su da donose rezultate, navedeno je u saopštenju. Dodaje se da, otkad su isključeni industrijski kupci koji nisu od vitalnog značaja, potrošnja električne energije počela je da opada.

Poslednje mere koje je preduzela Vlada Srbije urodile su plodom, tako da se dnevna potrošnja struje smanjila za sedam miliona kilovat-sati, navedeno je u saopštenju.

Iz EPS-a očekuju da će prevoz uglja do termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu biti uspostavljen do jutra, jer je u toku osposobljavanje pruge i uklanjanje iskliznule lokomotive, teske 78 tona, za dopremanje uglja u termoelektranu.

POVEZANE VESTI

Subota 11.02.2012. 20:59
Марко: Да ли си ти искључио било шта осим мозга? Колико се сећам сви сте сложно јесенас облашњавали народу да је струја најјефтинији енергент а сада Тадић унапред амнестира одређену категорију потрошача од плаћања стује. Сматрате ли ти и твоји да постоји неки блесав комшија који неће да искористи и прикључи се на бројило амнестираног "јадника" који се греје на клима уређај?
Subota 11.02.2012. 22:00
Toliko ste struje prodali do sada, pa možete valjda malo i kupiti, NABIJEM VAS!
Subota 11.02.2012. 18:56
Neke pogase pola ulicnog osvetlenja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online