Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 15.02.2012.
13:27
Press A

Srećković: A, sad im ne smeta Jovo Kapičić u LDP-u

Ovo nije lični, već koncepcijski sukob, izjavio je ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, govoreći o odnosima u SPO, objašnjavajući da je, sa jedne strane Vuk Drašković, a sa druge stranački program i ogromna većina članova "koji sve i da hoće, a neće, ne mogu da prihvate tako radikalnu promenu politike".

Srđan Srećković: Hoćemo da vratimo SPO izvornim principima
 

Prema rečima Srećkovića, "onima koji su, u ime SPO, pre nekoliko meseci tražili hapšenje Jova Kapičića, sada je general Ozne politički ideolog u Preokretu".
 

Upitan zašto je formirao frakciju Izvorni SPO, Srećković je odgovorio "da bi bismo vratili stranku samoj sebi i njenom izvornom nacionalno odgovornom i izrazito proevropskom programu koji vodi računa o regionalnoj saradnji, ali i o našim interesima".
 

"To podrazumeva i trenutni prekid saradnje sa Preokretom, jer bi izlazak na izbore sa tom nama potpuno udaljenom ideološkom opcijom značio i definitivni odlazak SPO u političku istoriju", upozorio je Srećković.  Nema cepanje stranke, napomenuo je on i ocenio da je "ogromna većina uz program SPO i zato ćemo pobediti".
 

"Formiranje frakcije je dobonamerna inicijativa nas koji želimo da stranka opstane. Srećom nismo zakasnili, sada je pravi, ali i poslednji trenutak da se pozicioniramo pred izbore", naglasio je Srećković.

"Podrška je velika i zato sam optimista", dodao je Srećković i pozvao "sve razočarane bivše članove, nekadašnje funkcionere "kojima je program SPO ostao srcu" da se vrate u stranku.

Prema oceni Srećkovića, "sadašnja politika stranke i pogubne političke odluke, koje su se samovoljno u ime stranke donosile", dovele su SPO na najnižu tačku popularnosti od osnivanja stranke.

Upitan šta je njegova najveća zamerka savezništvu SPO i LDP, Srećković je predočio da članovi i birači SPO "nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije, da smatraju RS ponosnom državom srpskog naroda, a ne genocidnom državom i da nikada ne bi ni pomislili, a kamoli izgovorili da je SPC mutant pogrešne politike".

Od kada je formirana Vlada, rekao je Srećković, "trpeo sam pritiske da kršim koalicioni sporazum i da na sednicama Vlade glasam protiv velikog broja predloga, a uvek kad je tema bila Kosovo i Metohija".

"Nakon moje podrške politici prema Kosovu i Metohiji na sednicama Vlade", napomenuo je Srećković, "i poslanici su u Skupštini glasali za rezolucije o Kosovu i Metohiji, kao i svih prethodnih godina".

"A onda su poslanici postali vlasnici mandata, Drašković je samovoljno u ime stranke pristupio Preokretu, a nezavisnost Kosovu i Metohiji postala prihvatljiva. To nisam mogao da prihvatim", zaključio je Srećković.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.02.2012. 13:40
Da je Vuk Drašković živeo pre trista godina, a s ovakvom pameti, verovao bi da je Osmansko carstvo večno i da je bolje da se prikloni jačemu verom, imenom i privilegijama, pa bi se danas njegovi potomci zvali Mujo ili Alija i ratovali protiv Srba za nato/usa/turske interese...tačno sve onako kako je opisao u svom romanu Nož. Nekad je život luđi od romana.
Sreda 15.02.2012. 13:43
Ovaj vas vodaj nije prolupao tek juce nego mnogo ranije, svi se kasno budite.Kako se izbori blize ,bice sve vise "probudjenih", u vladi koja nije vlada za narod nego za stranke i njihove vodje
Sreda 15.02.2012. 16:07
Daj bre bar 2%, a onda opet s zutima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online