Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 21.02.2012.
16:12
Blic A

"Srbija neka proceni koliko će je koštati put u EU"

Rusija nema ništa protiv toga da Srbija ima nove prijatelje, ali ne bi bilo dobro da zaboravi stare i dobro treba da proceni koliko će je koštati put u Evropsku uniju - poručio je ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, kome je danas u Čačku uručena decembarska nagrada grada.

Ambasador Rusije u Srbiji: Aleksandar Konuzin
 

Konuzin je prisustvovao i otvaranju ulice Crvene armije.

- Čačanska i šumadijska zemlja natopljena je krvlju mojih sunarodnika, koji su branili Srbe od onih koji su došli da ih ubijaju i pljačkaju. Nažalost ponovo niču klice fašizma i onoga protiv čega smo se borili u najsurovijem ratu u istoriji - rekao je Konuzin na otvaranju ulice Crvene armije.

Konuzin je naglasio da je Rusija među prvim trgovinsko- ekonomskim partnerima Srbije i da je ta saradnja sve čvršća. Pored toga, istakao je Konuzin, vezuju nas kultura, tradicija i pravoslavlje. Posle uručenja nagrade, čijeg se novčanog dela Konuzin odrekao u korist Crvenog krsta Čačka, Konuzin je održao predavanje na temu ekonomske saradnje između Ruske federacije i Srbije.

Konuzin je priznanje uručeno tek danas, jer je u vreme svečane sednice čačanskog parlamenta bio zauzet diplomatskim dužnostima.

Odluku da ruski ambasador dobije decembarsku nagradu većinom glasova su doneli odbornici Skupštine grada Čačka. Konuzinu je nagrada dodeljena zbog izuzetnog doprinosa saradnji čačanskih i ruskih kompanija u plasiranju proizvoda građevinske industrije i poljoprivrednih proizvoda.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 16:15
Как ја љубју кад баћушка Конузин збори! е гдине амбасадоре, кад би Србија знала - бил' пишкила ил' какила, јер народ се ништа не пита...само русофоби.
Utorak 21.02.2012. 18:10
Pa naravno Rusi su ginuli oslobadjajuci Srbiju od Fasista a ZAPAD nam je BOMBARDOVAO SRPSKE GRADOVE 1944 i ubijao Srbe gore nego nacisti. O tome se malo prica...ali se zato menjaju imena ulica danas Ruskih heroja ....sramota za ovu vlast ...a trci se u zagrljaj onih koji nas napadaju kroz vekove u svim ratovima pa i danas. Nista nam ni danas ne misle dobro ,kao ni ranije. BOMBARDOVANJE ZA USKRS sa porukama na bombama SRETAN USKRS SRBIMA pronadjite u wikipedia --->Bombardovanje Beograda (1944)
Utorak 21.02.2012. 18:18
Postovani prijatelju, znaju srpski hohstapleri jako dobro sta je EU.Srpskom narodu u buducnosti je spas u novoj politici,okretanju bratskoj Rusiji,vracanje kredita MMF-u od naplate ratne stete pricinjene bombardovanjem srpskih teritorija, vracanjem srpske zemlje na celoj teritoriji bivse SFRJ i procesuiranje srpskih politicara koji su Srbiju doveli do prosjackog stapa. Ubedjen sam da 90% Srba obozava g.Putina i ostale ruske prijatelje i da u Rusiji vidi jedini spas za bioloski opstanak naseg naroda.Vasa pomoc Srbiji i srpskom narodu je od neprocenjive koristi samo sto se to anulira zapadnom drskoscu potpomognutom domacim izrodima. PS: Rusi i Srbi ce na kraju izaci kao pobednici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online