Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
30
Utorak 21.02.2012.
17:54
Dnevni avaz A

Mirjana Karanović: Na kraju će biti da su muslimani napali Srbiju i da nije bilo Srebrenice!

"Pun mi je kufer tih budala, zajedno sa Vedranom Rudan. To što je ona napisala na svom blogu je tako gadno", izjavila je srpska glumica Mirjana Karanović u intervjuu za "Dnevni avaz" povodom bloga hrvatske spisateljice o filmu Anđeline Džoli.

Mirjana Karanović

Srpska glumica Mirjana Karanović izjavila je u intervjuu za sarajevski list "Dnevni avaz" da je je ljuta i umorna zbog svega što se dešava sa filmom Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda".

"Ovo što se dešava nema nikakve veze s filmom. To je dizanje prašine, to je zatiranje činjenica, to je negiranje onoga što se vama dogodilo!", rekla je s ogorčenjem Karanovićka za bosanski dnevni list.

Na pitanje kako gleda na buru reakcija koje je u Republici Srpskoj i Srbiji svojim filmom izazvala Anđelina DŽoli, Mirjana Karanović je odgovorila da "gospođi Džoli zamera to što se ona previše zamara pričom o tome zašto je snimila taj film".

"Ona ne treba nikome da se izvinjava, niti iko ima prava da je uopšte pita zašto je ona snimila taj film i zašto nije snimila nešto drugo! Znači, to su govnarije najobičnije. Razni ljudi imaju razne motive zašto to govore. Znate, nije lako biti popularan. Kada vidite da publika nešto traži, onda uzmete za sebe ono što vam treba. Sve će to proći, ti filmovi, sve to, ali… Kako ćemo i šta ćemo s istorijom?!", zapitala se srpska glumica.

Mirjana Karanović je za "Dnevni avaz" ocenila da je u pitanju akcija koja za cilj ima da "za nekoliko godina sve bude drugačije". "Sve će biti drugačije. Biće kako su bosanski muslimani napali Srbiju, a Srebrenica se nikada nije dogodila. Biće da su sve te silovane žene ustvari lažljivice. I reći će da je to istina!?"

Komentarišući stanje svesti s vremenske distance od 20 godina, Karanovićka je ocenila da su "za mlade, koji nemaju pojma, devedesete neki prostor u kojem su se oni igrali u dvorištu…".

"Onda se koristi frustracija, koristi se nezadovoljstvo. Upire se prstom na one druge. Znate, strašno je… Bila sam u nekoj emisiji, na jednoj beogradskoj televiziji. Sva sam bila, onako, oduzeta od količine ravnodušnosti žena koje su vodile tu emisiju. Ta emisija zove se 'Žene'. Te žene su o silovanim ženama pričale kao da one ne postoje", istakla je glumica.

Ona se složila sa stavom da veliku ulogu u reakcijama poput odluke o neprikazivanju filma, igra činjenica što je holivudska zvezda Anđelina Džoli, a ne neko s ovih prostora, rekla da je Srbija nad BiH izvršila agresiju.

"To je, naprosto, zato što je ona svetski popularna. Šta mislite, šta to jednom tabloidu znači kada Anđelina poručuje nešto? Kakav je onda to supernaslov? I tako svakog dana. Nisam razmišljala da li im to više smeta zbog Anđeline. Ne mogu više. Pun mi je kofer tih budala, zajedno s Vedranom Rudan. To što je ona napisala na svom blogu je tako gadno. Gadost od jedne žene", smatra Karanovićka.

Ona kaže da takve stvari nemaju veze s filmom. "Negirajući film, govoreći da je film loš, ja ne znam kakav je on, nisam ga gledala, zapravo se negira događaj u njemu. To je cilj, to je suština. Sve ovo vreme ne raspravlja se o kvalitetu filma. Samo se prividno raspravlja o kvalitetu filma, a zapravo se pokušava reći da je istorija fabrikovana. Izmišljena. Da je to preterano i da se to nije dogodilo".

Na opasku novinara da se s Anđelininim prikazivanjem filma u RS ponavlja priča kao s filmom "Grbavica" jer niko ne želi da ga prikaže javno, glumica je odgovorila da je "Grbavica" u Republici Srpskoj bila jedan od najgledanijih filmova, na piratskim kopijama.

"Neko je zaradio na tome. I na ovome će neko da zaradi. Stvari su u suštini vrlo prozaične i vrlo jednostavne. Tu se malo paradira ideologijama, a zapravo je novac bitan", zaključila je Karanovićka.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 18:03
PODJI U SRPSKA SELA U PODRINJU TI..KOZO....NE DA CE BITI NA KRAJU NEGO TAKO I JESTE ......ONI SU NAPALI SRBE U OKOLINI SREBRNICE PRVI..I POBILI PREKO 3500 NEVINIH DUSA....
Utorak 21.02.2012. 17:56
Ију, луда створа! Миро, екстра си глумила у екс Ју, ал ово подмлађивање ти начисто у мозак лупило.
Utorak 21.02.2012. 17:58
I još nešto, taj neki film grabovica, u Republici Srspskoj nije gledalo, kozo jedna, ni 1 % stanovnika!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online