Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 27.02.2012.
02:20
Beta A

Jeremić: Nismo i nećemo priznati Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da je velika verovatnoća da će u utorak u Briselu biti doneta odluka da se Srbiji dodeli status kandidata za članstvo u EU i poručio da, bez obzira na pritiske, Srbija neće menjati politiku "i Kosovo i EU".

Jeremić: Ne odustajemo od politike "i Kosovo i EU"
 

"Dok god je ova vlada, ni za jotu neće biti promene spoljne politike", rekao je Jeremić za B92 i dodao da bi odustajanje od politike koja u središte stavlja očuvanje teritorijalne celovitosti i evropski proces dovelo bi Srbiju u nesagledive opasnosti.

On je odbacio navode da je sporazumom o regionalnom predstavljanju Kosova Srbija priznala Kosovo i kazao da je Srbija pokazala da, šta god bila cena, nije spremna da odustane od kosovske politike.

Jeremić je rekao da se može očekivati da će Nemačka, koja je u decembru blokirala odluku, u utorak u Briselu jasno i nedvosmisleno dati podršku da Srbija dobije status kandidata, a da očekuje da će biti otklonjeni nesporazumi sa Rumunijom, povodom rezerve koju je Bukurešt u poslednjem trenutku stavio zbog situacije sa vlaškom manjinom u Srbiji.

On je kazao da je Srbija u decembru bila suočena sa ultimatumom koji nije htela da prihvati.

"Pritisci su bili da odustanemo od kosovske politike i nečega na šta nas obavezuje Ustav. U decembru su ti zahtevi vrlo jasno bili predstavljeni. Mi smo jasno na te zahteve negativno odgovorili", kazao je Jeremić.

Na pitanje šta je promenjeno danas u odnosu na decembar, Jeremić je kazao da je glavna promena to što je postignut dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova.

"Glavna promena je to što smo pristali da se u okviru regionalnih skupova bilo kakva tabla (za Kosovo) pojavljuje, što do sada nije bio slučaj", kazao je Jeremić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.02.2012. 03:28
Ne znam samo ko će vam povjerovati nakon svih onih depeša u wikiliksu. PREIGRALI STE SE...I TO MNOGO!!! DR. KOŠTUNICA IMA DA VAS POMETE!!!!
Ponedeljak 27.02.2012. 07:21
I najvecu laz treba ponavljati bez prekida, kako bi glupe mase na kraju poverovale (Jozef G.).
Ponedeljak 27.02.2012. 10:45
Poštovani Ministre! Vaši komentari i priče prevazilaze sva očekivanja.Vama kao Ministru Spoljnih poslova Srbije je NAJVAŽNIJI zadatak da susedne zemlje da ne budu NEPRIJATELJI Srbije; -Rumunija,nerešen status Vlaha. -Bugarska,nerešen status Bugara. -Makedonija,nerešen status PC. -Kosovo,ništa nije rešeno. -Crna Gora,nerešen status Crno goraca i PC. -Bosna,Nerešen status Bošnjaka. Hrvatska,ništa nije rešeno. Mađarska,genocid nad Mađarima posle drugog svetskog rata(pobijeno oko četridesethiljada bez sudskih presuda)ništa nije rešeno. Nažalost nemamo nijednu državu u okruženju ko nije NEPRIJATELJSKI raspoložen prema Srbiji. Poštovani Ministre VREME JE DA SE izvinite NARODU SRBIJE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online