Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 27.02.2012.
09:43
Blic A

Bilo bi neverovatno da ne dobijete kandidaturu

"Kosovo će morati da prihvati da je interes Srba na Kosovu da ih Srbija predstavlja i štiti njihova prava. Kada Srbiji bude zaista omogućeno i priznato da štiti i predstavlja Srbe na severu Kosova, ali i one u enklavama, iako takozvane enklave ne bi smele da budu enklave, to će biti pravi napredak", rekao je u intervjuu za list "Blic“ Hanes Svoboda, šef grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu koji je prethodnih nekoliko dana razgovarao sa predstavnicima vlasti u Beogradu.

Svodoba smatra da niko ne može da blokira kandidaturu Srbije
 

Iskusni nemački socijaldemokrata poziva EU i Kosovo da ozbiljno uzmu u razmatranje predlog predsednika Srbije da se pregovara o planu za Kosovo u četiri tačke. Uveren da bi Srbija u decembru mogla dobiti i datum pregovora o članstvu, on ukazuje na mane nametanja Ahtisarijevog plana.

Na pitanje da li će zahtev kancelarke Angele Merkel da se ukinu srpske institucije na Kosovu biti glavni uslov za dobijanje pregovora, Svoboda kaže:

Prvi ste zvaničnik koji je najavio promenu nemačkog stava prema Srbiji. Bilo je veliko iznenađenje kada je Nemačka i pre postizanja dogovora podržala davanje statusa Srbiji.


- Nemačka nije htela da se ponovo pokaže kao jedina koja se suprotstavlja mišljenju većine zemalja u EU. Takođe, bazični je interes Nemačke da se očuva stabilnost regiona. Možete kritikovati Nemačku za odluke u mnogim oblastima, uključujući ekonomsku politiku, ali Nemačka sigurno nije zemlja koja sve radi pogrešno.


Znači, dobićemo status kandidata?


- Verujem da je tako, bilo bi mi neverovatno da se to ne dogodi.


Da li sada neka druga zemlja može da blokira pozitivnu odluku?


- Većina u EU je veoma jasna, sve velike zemlje su za to. Nema više nikoga ko bi to mogao da zaustavi.

Ponedeljak 27.02.2012. 10:03
Па, наравно да би било невероватно да не добијемо ништа за четвртину државне територије! ЕУ давање кандидатуре некој земљи мученици не значи ама баш ништа. То је у ствари шарена лажа којом је досманлијска издајничка булумента, на челу са просрпским преш`едником, уз помоћ ненародних медија, заглупила некадашње бираче коју су нам натоварили на леђа власт какву ни један народ у својој историји није имао. Али, све је више Србаља који су такође спознали да та проклета кандидатура не значи ништа, па неће дозволити две основне ствару у овом политичком тренутку: да досманлије понову залегну на власт и да надлежни орган државе ратификује њихове издајничке шиптарске документе...
Ponedeljak 27.02.2012. 11:24
Nemacka nije sigurno zemlja koja radi sve pogresno, vec naprotiv sve radi za svoju dobrobit pa cak i ovo ponovno stvaranje rajha, ali ekonomskim a ne oruzanim metodama. Nego, na stranu nemci i njihova tradicionalna antisrpska politika, nama ta kandidatura koja je samo pravan za sve dosadasnje i buduce izdaje Srba i Srbije, apsolutno nista ne znaci.
Ponedeljak 27.02.2012. 11:24
Nemacka nije sigurno zemlja koja radi sve pogresno, vec naprotiv sve radi za svoju dobrobit pa cak i ovo ponovno stvaranje rajha, ali ekonomskim a ne oruzanim metodama. Nego, na stranu nemci i njihova tradicionalna antisrpska politika, nama ta kandidatura koja je samo pravan za sve dosadasnje i buduce izdaje Srba i Srbije, apsolutno nista ne znaci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online