Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 28.02.2012.
20:21
Beta A

Mi njima Kosovo (sa zvezdicom), oni nama status kandidata

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da od statusa kandidata za članstvo u EU nema nikave koristi i da Srbija treba da stavi tačku na evropske integracije, jer one, kako je ocenio, predstavljaju samourušavanje Srbije.

Od statusa kandidata za članstvo u EU nema nikave koristi: Vojislav Koštunica

"Videli smo da je sadašnja vlast priznala albanskim separatistima da na našoj teritoriji postoji država Kosovo sa zvezdicom. A danas vidimo kako se zbog ovog priznanja Kosova sa zvezdicom, EU revanširala i nagradila vlast u Srbiji da može na izborima da maše kandidaturom", naveo je Koštunica u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Lider DSS-a ocenio je da niko, osim vlasti, ne može da ima bilo kakvu korist od "tih praznih reči koje glase da je Srbija dobila kandidaturu". On je rekao da korist od statusa kandidata nema ni srpska privreda, koja svakoga dana trpi gubitke zbog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ni srpski narod i srpska država na Kosovu. Koštunica je ocenio da će se, dok god u Srbiji bude na snazi politika da EU nema alternativu, nastaviti urušavanje i privrede i zemlje.

"Ako zaista hoćemo da idemo napred, da pokrenemo privredu, da unesemo stabilnost u zemlju, ako hoćemo normalan život, normalan razvoj Srbije, što znači i povratak dostojanstva i nacionalnog samopoštovanja, onda Srbija treba da se okrene sebi, da se okrene svojim interesima i stavi tačku na evropske integracije koje predstavljaju samourušavanje Srbije", istakao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, za budućnost Srbije potrebna je nova politika i politička neutralnost, što je velika i važna ideja koja može da omogući stabilnost i razvoj Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.02.2012. 20:27
Усамљени глас разума! Хвала ти Војо што већинској Србији дајеш наду да опстане у овом времену свеопштег безумља и суноврата нације! Они који се данас радују браће горке плодове а нарочито ова капитулантска власт! Никада се Србин неће предати! ЖИВЕЋЕ СЛОБОДНА СРБИЈА!!!
Utorak 28.02.2012. 20:51
Ovo mora da bude svima jasno, srpski narod NIJE dao Kosovo, niti ce ga dati. Ne moze ni Tadic niti bilo koji pojedinac da da nesto sto mu ne pripada. Volja naroda ce se pokazati na sledecim izborima. Ljudi, pamet u glavu, ne treba nam rat, ne treba nam Evropska Unija, treba nam mudrosti i hrabrosti da se izborimo prvo sa domacim neprijateljima, a potom da vidimo kako cemo da se zastitimo od spoljasnjih, pa da se preracunamo i odlucimo sta nam je ciniti sa ovom nasom jedinom otadzbinom..Kako da je iz go..na vadimo. Za Dveri srpske!
Sreda 29.02.2012. 04:53
Kako se nesto lepse jutros osecam kao KANDIDAT. Nas predsednik je licno otrcao u Brisel da strpljivo ceka pred vratima kako bi na licu mesta cuo da smo "pred vratima". Autenticno! Cime smo tu cast zasluzili: napretkom privrede, nezaposlenosti, borbom protiv korupcije, funkcionisanjem pravnog sistema, zdravstva...hm, hm, ...NE! Vec odricanjem od Kosova, stavise, odricanjem od Srba sa Kosova, jos gore, prebijanjem Srba sa Kosova i rusenjem njihovih barikada, mrznjom prema njima jer otvoreno govore da su poput Indijanaca stavljeni u rezervate, jer su im deca ugrozena. A nama su ugrozavali KANDIDATURU. Sta cemo tek uraditi radi clanstva, bicemo im gori Siptari od Siptara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online