Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 29.02.2012.
20:07
Beta A

Nedeljković: Za Srbe neprihvatljiva carina

Za srpski narod i njihove predstavnike neprihvatljivo je da se na administrativnim prelazima između Kosova i centralne Srbije naplaćuje carina, izjavio je danas načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga: Radenko Nedeljković
 

On je posle redovnog sastanka sa predstavnicima međunarodnih misija na severu pokrajine rekao za televiziju "Most" da je to suprotno sa dogovorima postignutim u Briselu.

"Njihova upustva, ono što nameravaju da rade, je u suprotnosti sa postignutim dogovorima u Briselu. Po pitanju carine nije bilo dogovora i da će to biti tema za neke buduće razgovore i dogovore", rekao je Nedeljković.

"Mi smo ih upozorili da ukoliko dođe do nasilnog carinjenja i primene sporazuma i dogovora koji su u ovom trenutku nejasni, budu oduzimana dokumenta Republike Srbije na administrativnim prelazima ili alternativni putevi budu zatvoreni, vratićemo se na pređašnje stanje", rekao je Nedeljković.

On je upozorio "da može doći do ozbiljnih problema, jer se volja građana sa referenduma mora poštovati, a to je da ne žele kosovske institucije na ovom delu Kosova i Metohije.

Pripadnici međunarodnih misija na severu Kosova, ovih dana dele građanima letke u kojima ih obaveštavaju o budućim aktivnostima na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje kada je u pitanju carinjenje komercijalne i nekomercijalne robe. Oni traže da akcizna roba ide preko prelaza Merdare. Prema informaciji iz tog letka, Jarinje je otvoreno samo za putnički saobraćaj, a roba koja uđe na Brnjak mora da se carini na terminalu u južnoj Mitrovici.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.02.2012. 20:26
Na vreme ste videli sta vam izdajnicka vlast sprema u okviru tzv "pregovora" i u skladu sa time se organizovali i postavili barikade. Jednostavni pokazatelji sta je za vase dobro a sta ne, je da li se vlast u Srbiji i okupatori protive vasim akcijama i odlukama ili ih pozdravljaju. Sve ono, oko cega se pohvalno izrazavaju u praksi ce biti vrlo lose po Srbe.
Četvrtak 01.03.2012. 01:26
Alternativa vam je ili ostanak ili odlazak. ako ste resili da ostanete nema vise pregovora. imas rezultate referenduma i to ti je sveto pismo.. zna se kako se postuje refendum i kako se brani kucni prag. zaboravi politiku jer nece vas biti.
Četvrtak 01.03.2012. 01:27
Alternativa vam je ili ostanak ili odlazak. ako ste resili da ostanete nema vise p.regovora. imas rezultate referenduma i to ti je sveto pismo.. zna se kako se postuje refendum i kako se brani kucni prag. zaboravi politiku jer nece vas biti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online