Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 05.03.2012.
12:11
Z. Marjanović - Vesti A

Srbiji treba Putin

Knićanin Srbo Poskurica (64) više od dve decenije stalno živi u maloj kolibi na obali Knićkog jezera gde je, kako kaže, pobegao od ljudi, a više od neljudi, od pokvarenosti političara i od svega onoga što nam se u Srbiji dešava poslednjih dvadeset godina.

  Ljudi ga poznaju po tome što je jedini čovek koji i leta i zime provodi na jezeru pecajući ribu i družeći se sa kozama, kokoškama, domaćim i divljim patkama i guskama i vreme ne meri po satu, već po suncu, pticama, mirisu vetrova, ledu i mrestu šarana. Srbo samo povremeno odlazi u Knić gde mu živi porodica jer je svoj mir našao na jezeru i čini se da je potpuno apolitičan i neupućen u dešavanja u Srbiji. Ipak, to je samo prividno jer Poskurica i te kako prati sve što se dešava u ovoj, kako reče za "Vesti", nesrećnoj zemlji Srbiji.


- Stanje u zemlji je nikakvo! Narod je na ivici bede, a ovi na vlasti su nam prezadužili i praunuke. Nadao sam se nekoj demokratiji koja je toliko najavljivana, ali badava. Ovo ti je, bre, neki kapitalizam koji nigde u svetu ne postoji i koji su izmislili srpski političari i tajkuni jer se od radnika, onih koji uopšte rade, očekuje sve, a ništa im se ne plaća. Po meni, krivi su svi koji su bili na vlasti od 5. oktobra 2000. godine do danas. Svi od reda kažu da su uradili dosta i ja verujem u to da su uradili dosta, čak i mnogo, ali samo za sebe. Ipak, za trenutnu situaciju u zemlji najkrivlji su predsednik Tadić i premijer Cvetković jer sve rade, a rade naopako, samo da ostanu na vlasti.


Valjda će naredni izbori nešto promeniti?

- Ja sam polupismen čovek i stvari posmatram sa svog brda, ali u ovom trenutku ne vidim nikoga ko bi mogao nešto ozbiljnije da uradi kako bi izvukao zemlju iz ove teške situacije. Nama treba čovek poput Putina, a i da dođe takav čovek na čelo

Sindikati da štite radnike

 

Kažu da ima nade da u Srbiji bude bolje jer su se i sindikati na neki način uključili u politiku?
- Sindikati nikako ne bi smeli da se mešaju u politiku jer oni moraju da štite radnike koji su oštećeni i obespravljeni, a ne da vode politiku. Po onome što znam, sindikati uvek moraju da su suprotstvljeni političarima na vlasti kako bi ostvarili što veća prava radnika i obezbedili im bolje uslove za rad i bolji život. Ako i sindikati uđu u politiku i oni će se natovariti radnicima na grbaču.

države dugo ne bi mogao da ispravi sve ovo što je upropašćeno poslednjih deset godina. Vreme je za mlade, pametne i poštene ljude koji jedino mogu da izvuku Srbiju iz blata, a ne da Mićunović, Krkobabić i Mrkonjić upravljaju životom u Srbiji.


Stiče se utisak da mislite da je nekada bilo bolje?
- Jašta, more, nego je bilo bolje, ali mi je krivo što to tek sada vidim. Pazi, u arhivima postoje sigurno postoje dokumenti u kojima piše da sam bio protiv Tita zbog čega sam imao grdne probleme. Ali, kada bi me neko sada pitao, sa obe ruke bih glasao za njega i za to njegovo vreme u kojem je radnik bio cenjen kao nikada u istoriji.


Možda su u pravu oni koji misle da je rešenje ulazak u Evropsku uniju?

- Možda, ali ja nigde na slavu ne idem ako nisam pozvan. Tako bi trebalo da razmišljaju i naši političari. Ako nekome treba da se okrenemo, to su Rusija i Kina, a ne da molimo da nas prime tamo gde očigledno nismo dobrodošli, i to uz svakodnevna ucenjivanja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.03.2012. 12:44
Polupismen covek sa zdravom logikom je pametniji od nasih politicara koji jure u EU "Možda su u pravu oni koji misle da je rešenje ulazak u Evropsku uniju? - Možda, ali ja nigde na slavu ne idem ako nisam pozvan. Tako bi trebalo da razmišljaju i naši političari. Ako nekome treba da se okrenemo, to su Rusija i Kina, a ne da molimo da nas prime tamo gde očigledno nismo dobrodošli, i to uz svakodnevna ucenjivanja "
Ponedeljak 05.03.2012. 13:53
svakoj zemlji treba putin!amerika bi dala sve da ima dostojnog državnika poput njega! srbija će dobiti putina kad se iz kolektivne svijesti naroda izbrišu tekovine komunjarske ideologije koja je najdominatnija u srbiji,jer kako od djece koja žive u takvoj sredini da nastanu patriote kad ih tupe bratsvo-jedinstvo glupostima,dok se oni koji imaju izraženu nacionalnu svijest etiketiraju kao ekstemi i nepodobni. kad sam zadnji put bio u beogradu,sjedim u društvi nekom i počer neka svađica i jedan od prisutnih reče drugu svom (u šali ali ipak da ga uvrijedi)"ne davi četniku jedan". to su te sitnice
Ponedeljak 05.03.2012. 14:36
Србо, свака ти је златна, капа доле.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online