Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 12.01.2010.
10:05 >> 10:17h
Vestionline A

Ljajić: Neće biti države Sandžak

Ministar za rad i socijalnu politiku Srbije Rasim Ljajić izrazio je uverenje da predlog da sve sandžačke opštine pripadnu jednom statističkom regionu nije podgrevanje separatizma i da je država ''Sandžak'', po njemu, ''davno završena priča''.

Ljajić: Država Sandžak je davno završena priča

"Mnogi sada grabe priliku da dođu do političkih poena. Bošnjački nacionalisti kažu da je ovo dokaz da Srbija hoće da poništi i uništi Sandžak i da marginalizuje Bošnjake, a srpski nacionalisti da neko hoće da stvara državu", rekao je Ljajić, dodavši da se pogrešno otvaraju velike nacionalne teme oko pitanja koje ima isključivo životni karakter.

Moja ostavka nije Mladićeva pobeda

 

Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, ocenio je da njegova ostavka u Akcionom timu za saradnju sa tim sudom ne predstavlja ni simboličnu ni bilo kakvu drugu pobedu optuženika Ratka Mladića.

 

"Zbog činjenice da je Mladić na slobodi najviše gubi Srbija, a niko pojedinačno ne dobija", upozorio je Ljajić.

’’Što se tiče priča o stvaranju nekakve "države Sandžak, ta priča je davno završena. Bio sam protiv priča o autonomiji Sandžaka i kada sam tamo proglašavan za izdajnika. Autonomija je davno ispričana istorijska tema kojoj se ne treba vraćati. To je nemoguća misija. O tome razmišlja marginalan i beznačajan broj ljudi", ocenio je Ljajić.

Ljajić je naveo da je pitanje sandžačkih opština, za koje se nada da će u dogovoru sa Vladom Srbije postati jedan region, predstavlja ''tehničko, a ne političko pitanje'' i da ono ne može da ugrozi opstanak vladajuće koalicije.

’’Važno je da Sandžak bude u jednom regionu isključivo iz ekonomskih, privrednih, saobraćajnih i praktičnih razloga, jer ovo nije regionalizacija koja ima ikakvu političku dimenziju, rekao je ministar za rad i socijalnu politiku u intervjuu "Novostima".

Prema uredbi o statističkoj regionalizaciji, šest sandžačkih opština - Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje svrstane su u dva okruga - Zlatiborski i Raški, nakon čega su bošnjačke partije od vladajuće koalicije zatražile da te opštine jednom okrugu.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.01.2010. 13:15
САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ''ПОКРЕТ ЗА ОПСТАНАК'' Повод нашег оглашавања је изјава министра у Влади РС Г.Расима Љајића и званичника партије коју он предводи у погледу образовања статистичког региона који они називају ''Санџак''. Сматрамо да се под тим плаштом ради на кидању територије Србије и стварању (након Косова и Метохије) новиг државица од српке земље. Сам назив санџак представља нешто што нико није дефинисао. Шта то представља? Која територија и по ком основу улази у ту одредницу? На та питања нема озбиљног одговора, а само видимо болесну жељу за даљим комадањем Србије. Образовањем те квазидржавице која се појавила по први пута на предавањима једног од званичника у Београду из ових крајева у исламским центрима у САД када се представљао као ''председник владе независне државе санџак у егзилу'' (препознаће се та личност). Чак је именован амбасадор при ОУН (наравно није признат али се сетимо да је тако почело са владом Косова) на чијим просторијама у Њу Џерсију још увек стоји натпис да је ту седиште амбасадора (тзв.''санџака). Значи да се не ради нимало о некој наивној статистичкој игри већ отимању српске територије ''на мала врата''. ЗА УДРУЖЕЊЕ п р е д с е д н и к Зоран М. Јанићијевић
Petak 01.07.2011. 08:17
Meni ne smeta da postoji Sandak drzava samo ukoliko nije u Raskoj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online