Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 15.03.2012.
19:19
Beta A

"Srbija 6. maja pred suštinskim izborom"

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunica ocenio je da je Srbija 6. maja pred suštinskim izborom i pitanjem - da li da nastavi evropsku integraciju, ili promeni politiku i izabere političku neutralnost.

Lider DSS: Vojislav Koštunica

"DSS zato kaže da treba staviti tačku na evropske integracije jer one nisu donele dobro, već nanose političku, ekonomsku i moralnu štetu Srbiji. Pravi je trenutak da Srbija pored vojne proglasi i političku neutralnost", poručio je Koštunica na sednici Glavnog odbora DSS koji utvrđuje izborni program i listu kandidata za poslanike.

Utvrđen program izborne liste DSS-a

Demokratska stranka Srbije (DSS) usvojila je jednoglasno na sednici Glavnog odbora stranke izborni program i listu kandidata za narodne poslanike, a nosilac liste je lider DS S-a Vojislav Koštunica. Na sednici je usvojen izborni program stranke koji čine knjiga "Zašto Srbija a ne Evropska unija" Vojislava Koštunice i Program razvoja Srbije od 2012. do 2017, rekao je agenciji Beta portparol DSS-a Petar Petković.

Drugi na listi kandidata za poslanike je Dragan Jočić, a zatim slede Milica Radović, Slobodan Samardžić, Nenad Popović, Sandra Rasković Ivić, Aleksandar Popović, Miloš Aligrudić, Marko Jakšić i Siniša Kovačević.

On je naveo da će narod svojom voljom odlučiti kojim putem Srbija treba da ide, ali i istakao da je sazrelo vreme za promenu politike i za izbor političke neutralnosti kao zaloge razvoja i time i sigurne i mirne budućnosti Srbije.

DSS ulazi u predizbornu kampanju sa sloganom "Za Srbiju - znaš zašto", a prema rečima Koštunica, DSS donosi odluku da njen izborni program bude knjiga "Zašto Srbija a ne Evropska unija" koju je napisao i Program razvoja Srbije od 2012. do 2017.

On je poručio da DSS građanima neće, kao sadašnja vlast, da nudi velika, ali isto toliko i neistinita obećanja.

Koštunica je ocenio da odlazeća vlasti obmanjuje praznim rečima kojima se otvoreno ruga građanima ubeđujući ih da loše žive zato što su građani Srbije, a da pravi život započinje tek kada jednoga "lepoga dana za dvadeset godina, a možda ni tada, Srbija postane članica EU".

"Hoćemo li i mi kao prošla vlast da zarad evropskih integracija okačimo zvezdice na delove naše teritorije: pa da imamo Kosovo sa zvezdicom, Vojvodinu sa zvezdicom, Rašku sa zvezdicom ili Vlašku sa zvezdicom? Hoćemo li kao država koja postoji hiljadu godina da se radujemo što smo postali kandidati, što imamo titulu kandidata",
upitao je Koštunica.

On je ocenio da se od 2008. godine Srbija urušava na evropskom putu i da u protekle četiri godine vladavine politike da EU nema alternativu nikom nije bilo dobro i da niko nije zadovoljan, osim odlazeće vlasti kojoj je, naveo je, jedino bilo dobro.

"Ma koliko upirali pogled u Brisel i Vašington, ma koliko bila privlačna i zavodljiva pomisao kako će stranci i EU doneti velike pare i veliku pomoć, svi mi zapravo u dubini duše dobro znamo istinu da samo mi sami sopstvenim snagama i sopstvenim radom možemo doneti dobro, napredak i razvoj Srbije", poručio je Koštunica.

On je ocenio da je pravi trenutak da Srbija pored vojne proglasi i političku neutralnost koja podrazumeva da Srbija ne bude članica nijednog međudržavnog saveza poput EU.

To će, kako je naveo, otvoriti širom vrata da Srbija sarađuje sa svim državama i na Zapadu i na Istoku, kao što je to vekovima radila.

Prema njegovim rečima, politička neutralnost omogućava da Srbija razvija snažnu ekonomsku saradnju sa EU i da ekonomska saradnja bude zasnovana na čistom računu i na obostranoj koristi.

"Umesto donacija, pomoći i neprestanih moljakanja, Srbija treba kao slobodna, suverena i politički neutralna država da razvija ekonomsku saradnju sa EU, vodeći računa o sopstvenim ekonomskim interesima i poštujući ekonomske interese EU", poručio je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 19:27
BRAVO KOSTUNICE ! SVE STO SI REKAO POTPISUJEM! A POSEBNO OVO ZA ZVEZDICE SEPARATISTICKE! Moramo osloboditi Srbiju zaludjenih evroatlantika !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online