Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 20.03.2012.
20:12
B92 A

Zukorlić: Glas za politiku, ne šuraka

Glavni muftija IZ u Srbiji Muamer Zukorlić kaže da njegova podrška Bošnjačkoj demokratskoj zajednici na izborima nema veze što tu stranku predvodi njegov šurak.

Glavni muftija IZ u Srbiji: Muamer Zukorlić
 

Zukorlić kaže da on podržava program stranke, i da nije u redu što to B92 podvlači pošto nijedan drugi mediji nije izdvajao tu informaciju.

"Ta politička partija je nastala iz opšteg pokreta koji ja predvodim. To što je moj šurak nije u redu. Nikada niste podvlačili da je Koštunici zet Amfilohije Radovića", kaže Zukorlić.

On je dodao da se radi o različitim parametrima koji se primenjuju na njega i bivšeg premijera.

"Ne ulazim u politiku, želim uticati na svoj život i IZ. Imam situaciju da je IZ i ja sa njom i svi oni koji su meni bliski žrtva jedne nehumane politike. Šta očekujete u samoodbrani da radim?", kaže Zukorlić.

Zukorlić kaže da nikada nije govorio o beogradskoj politici kao genocidnoj, već da je samo podvukao da je to diskriminatorska politika i da "zaudara na politiku" čiji je cilj da se smanji broj Bošnjaka.

"Ako ne priznaje Bošnjačko nacionalno veće, ako vam izbacuje učitelje, ako vam ne dozvoljava akreditadiju...to su pritiski koji poručuju da samo ako ste servis beogradskig političara da ćete biti povrašćeni", kaže Zukolić.

Zukorlić je komentarisao i sastanak sa predsednikom SNS Tomislavom Nikolić pri čemu je naglasio da se tada nije sastao sa prijateljem, nego sa osobom koja je spremna na dijalog.

"Ako se sastanete sa predsednikom najjace partije u Srbiji, to je prijateljstvo? To poručuje ništa drugo do da muftija nije isključiv i da će razgovarati sa svakim ko hoće da razgovara", kaže Zukorlić i dodaje da je on jedino bio prijatelj sa Zukorlićem.

Zukorlić je dodao da je nepravda da su Srbiju u Bosni dobili republiku a da je Bošnjaci u Srbiji ne dobiju.

"Sandžak je dva parčeta zemlje u dve države koje su podeljene granicom. Da sad održite referendum, 90 posto bi podržala regiju Sandžak", kaže Zukorlić.

"Statusno pitanje moež da se rešava u okviru džave . Dve regije unutar Srbije i Crne Gore. Ne treba menjati usav, moguće je u okviru ovog ustava to uraditi. Ne očekujemo da se mena ustav", dodaje on.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.03.2012. 20:13
Кад ће да исправи грешку у називу. Зуко није Санџак, него Рашка...
Utorak 20.03.2012. 20:26
Језив је ово човек, колико мржње он има у себи и србофобије макар то и веверица била....Само се надам да непријатељи се несете да уведу демократију у Рашку и да се изборе за своја "права"...и да муку са Косовом замене муком са Рашком...Чак сам читао да они у својим историским читанкама уче да је све ово било муслиманско а да су крсташи донели правослаље ...и одузели земљу муслиманима ........а замислите ироније да је у ствари Зукорлићева баба у ствари била праволсавна српкиња ...дођемо до тога да он мрзи на себе и своје праве корене.
Utorak 20.03.2012. 22:25
Klanjaj meteoru i poklopi se usima....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online