Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 23.03.2012.
15:48
Beta A

Srbi sa KiM: Sami ćemo sprovesti izbore

Predstavnici lokalne vlasti na Kosovu i Metohiji poručili su danas u Beogradu da su spremni da sami organizuju lokalne izbore 6. maja koje je raspisala Srbija ukoliko to ne učini Republička izborna komisija (RIK).

Sprovešće izbore kao što su i referendum

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, predsednik opštine Zvečan Dobrosav Dobrić kazao je da bi neodržavanje izbora na Kosmetu koje organizuje Srbija bilo i pravno priznanje nezavisnosti Kosova.

"Došli smo da tražimo da se održe izbori. Mi ćemo naći način da ih održimo ako to ne urade državni organi Srbije i RIK", poručio je Dobrić.

Prema njegovim rečima, predstavnici Srba sa KiM će iskoristiti pravo da po Zakonu o lokalnim izborima lokalne skupštine izaberu opštinske komisije koje će sprovesti izbore.

Predsednik opštine Štrpci Zvonko Mihajlović poručio je da je ta opština u potpunosti spremna da sprovede izbore i preuzme rizik oko dopremanja izbornog materijala i otvaranja biračkih mesta. On je naveo da će se kroz izbore izvojevati pobeda za opstanak Srba na Kosmetu.

"Želeli smo da sa predstavnicima Vlade Srbije danas razgovaramo o tehničkim pitanjima sprovođenja izbora na Kosovu ne dovodeći u pitanje njihovo održavanje", kazao je Mihajlović koji je kritikovao predstavnike vlasti u Srbiji što nisu došli na sednicu odbora.

Zamenik predsednika opštine Kosovska Mitrovica Momir Kasalović naveo je da je predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović raspisala lokalne izore i na Kosovu sa namerom da se oni ne održe.

"Da su istinski želeli da se održe izbori uradili bi to po receptu bivšeg predsednika parlamenta Olivera Dulića koji za održavanje izbora 2008, za razliku od Slavice Đukić Dejanović, nije tražio dozvolu UNMIK-a", poručio je Kasalović.

Na sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju bili su pozvani predsednica parlamenta, ministri Goran Bogdanović i Milan Marković, kao i predsednik RIK-a Predrag Grgić. Oni su, kako je kazao predsednik odbora Ljubomir Kragović iz Srpske radikalne stranke, obavestili to skupoštinsko telo da zbog ranije zakazanih obaveza ne mogu da prisustvuju sednici.

POVEZANE VESTI

Petak 23.03.2012. 16:39
Da krenu za Beograd..svi koji mogu..da im se prikljucimo usput i oslobodimo se ove napasti na vlasti..
Petak 23.03.2012. 21:12
Srbi...u se i u svoje kljuse... SRBI su uz vas Srbe, ostali zna se koji su i sta su, ali nisu Srbi (kao sto se predstavljaju)...!
Petak 23.03.2012. 18:47
Sve same IZDAJICE prodali Kosovo i Metohiju tako da NAROD mora sam da se snalazi.Ovi na VLASTI predvodjeni TADICEM su UBICE ,IZDAJICE I FASISTICKE SLUGE ali i njima ce doci KRAJ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online